Polis Olmak İsteyenler Müjde!

Polis Olmak İsteyenler Müjde!

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak kadın öğrencilerin boy şartı 162 santimetre olarak belirlen

Güvenlik Bilimleri Fakültesi , Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.

Polis Koleji'ne alınacak öğrencilerde ise ''bedensel ve hormonal gelişim devam ettiğinden'' boy sınırı, 13 yaş erkelerde 139'dan 142 santimetreye, kızlarda 144'den 147 santimetreye; 14 yaş erkeklerde 144'ten 145 santimetreye, kızlarda 147'den 154 santimetreye; 15 yaş erkeklerde 151 santimetre sınırı değişmezken, kızlarda 157 santimetreye çıkarıldı. 16 yaş erkeklerde ve kızlarda 156 santimetre olan boy sınırı, 160 santimetreye yükseltildi.

''Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır'' ve ''Refraktif cerrahi ile yapılan her türlü düzeltme girişe engel teşkil eder'' ibareleri kaldırıldı.

2013 POMEM VE PMYO ALIM İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.