Polis olmanın koşulları değişiyor

Polis olmanın koşulları değişiyor

Polis olmak isteyen 3 bin 300 üniversiteliye ilginç sorular yöneltilecek. Adaylara, atasözü ve özdeyişlerin anlamının sorulacağı belirtiliyor. Fanatik taraftar da elenerek polis olamayacak.

Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü, 13. dö­nem Po­lis Mes­lek Eği­tim Mer­kez­le­ri­’ne (PO­MEM) alı­na­cak 3 bin 170 er­kek ile 130 ba­yan ada­yın mü­la­kat so­ru­la­rı­nı ha­zır­la­dı.
 
 
Ekim ayı için­de ya­pı­la­cak ele­me­ler­de üni­ver­si­te­li po­lis aday­la­rı zor­lu so­ru­lar­la kar­şı kar­şı­ya ka­la­cak. 80 so­ru için­de aday­la­ra çok sa­yı­da ata­sö­zü, öz­de­yiş ve öz­lü sö­zün an­la­mı ve içe­ri­ğinin so­ru­la­cağı belirtildi.
 
EKOLOJİK DENGE VE ÇEVRE
 
Aday­la­ra Av­ru­pa Bir­li­ği­’n­den, in­ter­ne­tin fay­da ve za­rar­la­rı­na, Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Mah­ke­me­si­’nin ku­ru­luş ama­cın­dan, ak­tif din­le­me­ye, eko­lo­jik den­ge­den em­pa­ti­ye, çev­re kir­li­li­ğin­den ko­ru­yu­cu he­kim­li­ğe ka­dar bir­çok so­runun yö­nel­ti­le­ceği kaydedildi. Mü­la­kat­ta aday­la­ra ‘S­por­da fa­na­tik­lik hak­kın­da ne dü­şü­nü­yor­su­nu­z’ di­ye de so­ru­la­cak. Fa­na­tik ta­raf­tar ol­du­ğu­nu söy­le­yen­ler ele­ne­cek.
 
BU DEYİMİN ANLAMI NE?
 
Adaylara sorulması beklenen bazı atasözleri ve özdeyişler şöyle: *Açık yaraya tuz dökülmez *Baş başa vermeyince ince taş yerinden kalkmaz *Öfkeyle kalkan, zararla oturur *Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır *Aslan yattığı yerden belli olur *Ayranım ekşidir diyen olmaz *Altın yere düşmekle pul olmaz
 
BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.