Polislerin Yıllardır Beklediği Büyük Müjde Geldi

Polislerin Yıllardır Beklediği Büyük Müjde Geldi

Polislerin Yıllardır Beklediği Büyük Müjde Geldi

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir konuşma yaptı. Konuşmasında milletvekilleri tarafından yöneltilen sorulara da yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislere ek gösterge verilmesi konusunda çok önemli bir açıklamada bulundu.

Polislerin ek göstergelerinin artırımıyla ilgili İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları şöyle:

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada. : "Polislerle ilgili biz 3600 konusunda söz verdik, bunu yerine getireceğiz. Bu sözün arkasındayız."

Polislere ve bazı meslek gruplarına ek gösterge verilmesi konusu AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan konuya ilişkin yasanın çıkarılması bekleniyor. 


HANGİ PERSONELLERİ KAPSAYACAK
Kamu personellerine yönelik ek göstergelerin kimleri kapsayacağı konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda daha önceden ilan edilen meslek gruplarında bulunan kamu personellerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Hazırlanan taslağa göre, polis, hemşire, din görevlisi memurların yanında kamuda idareci olarak çalışanlar bu taslakta yer alacaklar.

Bu taslağa göre şube müdürleri, daire başkanları, il müdürleri, bölge müdürleri, üniversite genel sekreterleri, üniversite genel sekreter yardımcıları da ek gösterge artışından yararlanacak. Taslak metne giren idarecilere belediyeler ve bağlı şirketlerdeki yöneticiler de girdi. Buna göre belediyelerde ve bağlı şirketlerde görev yapan daire başkanlarının da ek gösterge artışından faydalanması planlanıyor. Ek gösterge artışı gerçekleştiği zaman bu memurların kendileriyle birlikte emeklileri de yararlanacak. Böylece uygulama mevcut emekliler için de geçerli olacak.

MAAŞLAR CİDDİ MİKTARDA ARTACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan ek göstergelerin 3600'e yükseltilmesi sonucunda ise maaşlar ciddi oranda yükselecek. Memurların maaş hesaplanmasında kullanılan ve önemli kıstaslardan birisi de ek gösterge. Ancak ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile daha düşük olan bir memurun alacağı zam ya da maaş miktarı aynı olmuyor. Ek göstergelerin 2200'den 3000'e ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.