Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni bir paylaşım geldi

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni bir paylaşım geldi

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni bir paylaşım geldi

Koronavirüs aşısı için çalışmalar yürüten ve dün gece bir açıklama yaparak Dornaz alfa'nın acilen klinik testlere alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan yeni bir paylaşım geldi.

 
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten ve 23 Nisan'a aşı için gün veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "1 aydır labaratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir." diyerek Dornaz alfa'nın acilen klinik testlere alınması gerektiğini ifade etmişti.
Müjdeli haber sonrası sosyal medyada bazı kesimler Ovalı'yı 'Var olan ilacı yeni geliştirmiş gibi göstermekle' suçladı.
Yeni bir ilaç geliştirdiğini hiçbir zaman savunmayan ve sürekli olarak 'Bir ilaç üzerinde çalışıyoruz' diyen Ovalı'dan bugün bir paylaşım daha geldi.

"Biz bir ilaç bulmadık"

Ovalı'nın paylaşımı:

16.04.2020 tarihinde gece yarısı attığım tweet mesajımın yanlış anlaşılması beni fazlasıyla üzmüştür. Kullandığım ifadeden bir ilaç-molekül bulduğumuz manası çıkartılmıştır, bu doğru değildir.
Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Covid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi.
Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir.
Bu ilacın Covid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB’ e iletilmiştir. Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.