PTT 1038 Personel Alımı Şartlarında Değişiklik

PTT 1038 Personel Alımı Şartlarında Değişiklik

PTT 1038 Personel Alımı Şartlarında Değişiklik


3 Mayıs 2016 Tarihinde PTT 1038 Sözleşmeli Personel Alımı Şartlarında Değişiklik Yapıldığına İlişkin Duyuru Yayınladı. Başvurular  4 - 8 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Yapılacak.

Yapılan açıklama şöyle: "Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi İdari Hizmet Sözleşmeli Olarak İşe Alınacaklarda Uygulanacak Usul ve Esaslar"ın 11'inci maddesine "Sözlü sınava çağrılan adaylardan ilanda belirtilen şartları taşımadığı halde müracaat edenler ile sözlü sınava çağrıldığı halde mazereti olmaksızın sözlü sınava katılmayan adayların müteakip personel alımında başvuruları kabul edilmeyecektir." altıncı fıkra olarak eklenmiştir.

Başvuru şartları ise şöyle oluştu: 

257 kişi Dağıtıcı alımı yapılacak. Başvurabilmek için; İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, Ek-10 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. En az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (B ve A2 sınıfı Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 08/05/2016 tarihi itibariyle sahip olmak). Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı olduğunu, erkeklerde en az 1.68 cm, bayanlarda en az 1.60 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, KPSS P93 puan türünden en az 50.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi 654 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Ek-3 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi “Endüstri Mühendisliği Mezunu” 40 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Ek-4 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi “Grafik Tasarım” 3 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Ek-5 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi “Görsel Sanatlar” 1 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Ek-6 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi “Medya” 1 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Ek-7 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi “ Radyo-Tv-Sinema ” 2 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, Ek-8 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Gişe ve Büro Görevlisi “Arapça Bilen” 3 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; Herhangi bir lisans programından mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak, Son 5 yıl içerisinde KPDS/YDS en az C seviyesinde Arapça bilmek.

Gişe ve Büro Görevlisi “Çince Bilen” 2 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; Herhangi bir lisans programından mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak, Son 5 yıl içerisinde KPDS/YDS en az C seviyesinde Çince bilmek.

Gişe ve Büro Görevlisi “Fransızca Bilen” 3 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; Herhangi bir lisans programından mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak, Son 5 yıl içerisinde KPDS/YDS en az C seviyesinde Fransızca bilmek.

Gişe ve Büro Görevlisi “İspanyolca Bilen” 2 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; Herhangi bir lisans programından mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak, Son 5 yıl içerisinde KPDS/YDS en az C seviyesinde İspanyolca bilmek.

25 Tekniker alınacak. Başvurabilmek için; İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, Ek-9 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. KPSS P93 puan türünden en az 70.00 puan almış olmak.

Mühendis 35 kişi pozisyonuna başvurabilmek için; Fakültelerin listede belirtilen mühendislik bölümlerinden mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 75.00 puan almış olmak. Bilgisayar-Bilişim hizmetleri için istihdam edilecek mühendislerin çalışma yeri, Merkez Teşkilatı (Ankara) olup, başka illere nakil imkânı bulunmamaktadır.

Mimar 5 kişi pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; Fakültelerin mimarlık bölümlerinden mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 75.00 puan almış olmak. Mimar (İç Mimar) pozisyonları için başvuru yapacak adaylarda; Fakültelerin Ek-2 listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak, KPSS P3 puan türünden en az 75.00 puan almış olmak.

Avukat 5 kişi pozisyonuna başvurabilmek için; Hukuk Fakültesi mezunu olmak, Avukatlık ruhsatını almış olmak, KPSS P3 puan türünden en az 75.00 puan almış olmak. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum