PTT 2020 Personel Alımı Açıklaması

PTT 2020 Personel Alımı Açıklaması

PTT 2020 Personel Alımı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel tarafından 6 Ağustos 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplanması istemi ile TBMM Başkanlığı'na sunulan soru önergesine bakanlıktan cevap geldi.

Atilla Sertel şu soruları yöneltmişti;

1- Kamuoyunda PTT'nin 2023 yılına kadar 55 bin kişiyi istihdam edeceğine dair haberler yer almaktadır. PTT'nin işe alımları ne zaman başlayacaktır?

2- PTT toplamda kaç kişiyi istihdam edecektir? Hangi yıl kaç kişi alınacaktır?

3- İşe alımlarda KPSS şartı aranacak mıdır? KPSS aranmayacaksa işe alımlar hangi yöntemle gerçekleştirilecektir?

4- İşe alımlarda kurum içi yazılı sınav yapılacak mıdır? 

5- İşe alımlarda mülakat uygulanacak mıdır? Geçmiş dönemde mülakat yapılarak çok sayıda kişinin hakkı yenilmiş, KPSS'de dereceye girdiği halde mülakatta elenmiştir. Yeni işe alımda bu haksızlıkların giderilmesi için ne gibi adımlar atılacaktır? 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN 2020 PTT PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI
Ulaştırma ver Altyapı Bakanlığı tarafından süresi dışlında cevaplandırılan soru önergesinde her yıl yapılan personel ihtiyacı tespit çalışmasından sonra ilana çıkılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak idari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin 'işgücü ihtiyacının tespiti ve planlanması" başlıklı 6'ncı maddesi gereği, her yıl yapılan iş gücü tespitine göre personel alım ilanına çıkılmaktadır. 
Aynı yönetmeliğin "işe Ahnmada Aranacak Genel Şartlar" başlıklı 9'uncu maddesinin 7" bendinde "KPSS'den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak" , "Giriş Sınavları" başlıklı 16'ncı maddesinin birinci bendinde "Sınavlar, alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı yapılır. Yazılı sınav sonrası mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılabilir. Hangi pozisyon unvanları için mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılacağı ile pozisyon unvanları itibarıyla her bir sınavda aranan asgari başarı puanı Yönetmeliğe ekli (Il) sayılı cetvelde gösterilmiştir." denildiğinden ileride yapılacak personel alımlarında başvuru sürecinin kabulü için KPSS şartı aranacak ve yönetmelik gereği alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı sınav yapılacaktır. 
Yine alım yapılacak pozisyonun özelliğine göre, "mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme" yapılabilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.