PTT taşeron işçilerine 780 TL TİS Müjdesi Geldi

PTT taşeron işçilerine 780 TL TİS Müjdesi Geldi

PTT taşeron işçilerine 780 TL TİS Müjdesi Geldi

Türkiye Haber-iş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak:"Ülkemizin en önemli kurumlarından Türk Telekom'da TİS anlaşmasını işverenle karşılıklı iyi niyet adımları atarak bağıtladık. Ülkedeki koşullar dikkate alındığında iyi bir sözleşme imzaladık"
08 Ağustos 2019 15:27
0
 
Memurlar ve memur emeklileri yılın 2. altı aylık dönemi için yüzde 6,1 zam aldılar. SSK ve Bağ-Kur emelileride% 5 zam aldılar. Hükümetle kamu işçileri için ve aynı zamanda memurların toplu sözleşme görüşmeleri sürerken müjdeli haber Türk Telekom çalışanlarına geldi.

Türk Telekom AŞ'de imzalanan TİS ile çalışanlar aldığı yılın ikinci yarısı için ortalama memurun aldığı 240 TL ücretin tam iki katı zam almış alacaklar.

TİS'den bir başka müjde de bayram harçlığında çıktı. TİS sürecinden 1.000 TL'lik çalışanlara bayram harçlığı verilecek.

İşte detaylar...

Türkiye Haber-iş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Türk Telekom AŞ'de imzalanan 13. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile ilgili, "Ülkedeki koşullar dikkate alındığında iyi bir sözleşme imzaladık." ifadelerini kullandı.

Solak, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Telekom ile 13. Dönem TİS görüşmelerinin 16 Nisan'da başladığını belirtti.

10 BİN 200 ÇALIŞANA MALİ VE SOSYAL HAKLAR

TİS'in yaklaşık 10 bin 200 çalışanın 1 Mart 2019 ile 28 Şubat 2021 arasındaki mali ve sosyal haklarını kapsadığını bildiren Solak, şunları kaydetti:

"Masaya yapıcı ve makul taleplerle oturduk. Bu yaklaşımımıza işveren tarafından da karşılık verildi. Böylece ülkemizin en önemli kurumlarından Türk Telekom'da TİS anlaşmasını işverenle karşılıklı iyi niyet adımları atarak bağıtladık. Ülkedeki koşullar dikkate alındığında iyi bir sözleşme imzaladık."

SEYYANEN İLK 6 AY 480 TL

Sözleşmeyle ücretlere ilk 6 ay için seyyanen 480,

---*İkinci 6 ay için seyyanen 300,

3. VE 4. ALTI AYLARDA% 4,25 ZAM + TÜFE FARKI

---*Üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemler için yüzde 4,25 zam yapılacağını ifade eden Solak, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemdeki enflasyon oranının (TÜFE) yüzde 4,25'i aşması durumunda, aşan kısma denk düşen tutarın ücretlere ilave edileceğini kaydetti.

İmzalanan sözleşmede çalışanlar açısında kazanım niteliğinde maddeler olduğuna dikkati çeken Solak, şu bilgileri verdi:

EKSTRA TİS'DEN 1.000 TL BAYRAM HARÇLIĞI

"TİS görüşmelerindeki uzlaşmanın Kurban Bayramı'nın hemen öncesine denk gelmiş olması gözetilerek, bu TİS dönemine münhasır bin lira (500 lira TİS farkları ile birlikte, kalan 500 lira ise 2020 Temmuz sonunda olmak üzere) bayram harçlığı ödemesi yapılacak. TİS farkları ve bayram harçlığı ücretinin Kurban Bayramı'ndan önce ödenmesi hususunda mutabakata varıldı. Sözleşmemiz, tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.