PTT’nin Personel alımı 2016

PTT’nin Personel alımı 2016

PTT’nin Personel alımı 2016

PTT Personel Alımına Başvuracak Adayların Dikkat Etmesi Gereken Hususları anlatacağız.

PTT’nin Personel alımını önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştirmesi bekleniyor. PTT’nin alım yapacağı kadrolar ise; Dağıtıcı, Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (İngilizce Bilen) ve Gişe ve Büro Görevlisi (İstatistik) olması bekleniyor.

PTT yetkilileri tarafından bu kadrolar içerisinde aslan payı dağıtıcı pozisyonuna ayrılacağı belirtiliyor.

Peki PTT’de dağıtıcı olmak için ne yapmak gerekiyor?

Önümüzdeki günlerde PTT’de ilan edilecek dağıtıcı pozisyonuna başvurmak için; her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı olduğunu, erkeklerde en az 1.68 cm, bayanlarda en az 1.60 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek gerekiyor.

Ayrıca 2016 yılından önce yapılan alımlarda B Sınıfı ehliyetin olması yeterli iken, 01/01/2016 tarihinden itibaren en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak”  şartı yanında “A2 sürücü belgesine sahip olmak ” şartı da aranacaktır. KPSS’den en az 50 puan alma şartı aranacaktır.

Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonları için KPSS P3 puan türünden en az 70 puan alma şartı aranacaktır. Gişe ve Büro Görevlisi ‘’ Pazarlama’’ pozisyonları için ise; herhangi bir lisans mezunu olmak, B Sınıfı sürücü belgesi ve KPSS P3 puan türünden en az 70 almak gerekiyor.

Özellikle de dağıtıcı pozisyonuna başvuruda bulunmayı düşünen adayların A2 sürücü belgesine sahip olmaları gerektiğini unutmamaları gerekir.

PTT 2016 personel alımı ile ilgili ilan yayımlanır yayımlanmaz sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.