Ramazanda En Uzun Orucu Onlar Tutuyor. Tam 22 Saat

Ramazanda En Uzun Orucu Onlar Tutuyor. Tam 22 Saat

Ramazanda En Uzun Orucu Onlar Tutuyor. Tam 22 Saat

Ramazan ayı gerçekten sabır ayıdır. İnsan nefsini Ramazan ayı boyunca terbiye edebilir. Ülkemizde en iftarı en geç Edirne'liler yapıyor. Ama bu ülkede yaşayan müslümanlar tam 22 saate denk gelen bir süre oruç tutuyor. Oruç tutmadıkları süre sadece 2 saat

Coğrafi konumları nedeniyle İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, iftar sofralarına gece yarısına kısa süre kala oturuyor. Norveç, Danimarka, İzlanda ve İrlanda gibi ülkelerde iftar sofrasından kalkan Müslümanlar, kısa süre sonra sahur hazırlıklarına başlıyor.

Örneğin Norveç (Alesund) 22.34'te Göroland'da (Nuuk) 22.41'de İzlanda (Reykjavik) 22.42'de iftar ediyor, birkaç saat sonra ise yeni günün orucu başlıyor. Gurbetçilerin yaşadığı Avrupa ülkelerinde de oruç süresi 17 ile 18 saati buluyor. Ramazan'ın ilk günü Berlin'de 21.02, Brüksel'de 21.32, Paris'te 21.32 ve Viyana'da 20.34'te oruç açıldı.

İZLANDA'DA ORUÇ

Ramazan ayında dünya üzerinde oruç ibadetinin en uzun sürdüğü ülke olan İzlanda'da yaklaşık 1000 kadar Müslüman yaşıyor. BBC, ülkenin başkenti Reykjavik'te yaşayan Müslümanlar ile bir araya geldi ve 22 saat süren orucu buradaki cemaatlerle konuştu.

Başkentteki bir başka cemaat ise oruç süresini 18 saate indirmiş durumda. Bu cemaatin imamı, Kuran-ı Kerim'deki oruç ibadeti ile ilgili ayetlerde, Allah'ın kulları için "kolaylık" dilediği görüşünü savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.