Ramazanda İftar MEB'de Af Vakti

Ramazanda İftar MEB'de Af Vakti

Ramazanda İftar MEB'de Af Vakti

 326 bin öğretmen daha önceki yıllarda öğretmenlere tanınan zorunlu hizmet muafiyeti için harekete geçti.

Yaklaşan seçimleride hatırlatan zorunlu hizmet muafiyeti bekleyen öğretmenler başkan adaylarından CHP'li milletvekili Muharrem İnce'yede sinyal veriyor. 

ZORUNLU HİZMET MUAFİYETİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİNDEN BAZILARI;

ÖĞRETMENLER FACEBOOK GRUBU TÜRKİYEDE TEK TIKLAYIN

2010ve öncesi senelrde aralıklı olark zorunlu hizmet muafiyeti verilmştr.Bu haktan yararlanmayn 2010 sonrsı atanan öğretmenlr af bekliyor

#RamazandaiftarMebdeAfVakti Hadi artık zaman daralıyor bir an önce gelmeli 326000 öğretmenin hakkı olan zorunlu hizmet affı 

Sürekli soruyoruz bir cevap vermek bu kadar mı zor? 326.000 öğretmen zorunlu hizmet affı bekliyor.bu magduriyete dur diyecek biri yok mu?
SAYIN MUHARREM INCE BİZİ SİZ ANLARSINIZ...

Lütfen derdimize bir cevap verin artık. Farkedilmemiz için daha ne yapmamız gerekiyor. 2010-2016 arası atanmış kadrolu 326.000 öğretmenimiz zorunlu hizmet affı müjdesi bekliyor. 

ZORUNLU HİZMET MUAFİYETİ YÖNETMELİĞİ

Dört özelliğe sahip öğretmenleri tanımlayan zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar ile tamamlamış sayılacaklar başlığında verilen 30.madde de”

(1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden çalışma gücünden en az % 40 oranında yoksun olduğunu belgelendirenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

(2) Eşi şehit veya malul gazi olanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır.

(4) Bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında atananlar zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.( MADDE 12 – d- Bedensel engellilerin ataması)”

Maddelerin açıklamaları ise;

1) Öğretmenlerden çalışma gücü en az %40 oranında kaybeden ama hala öğretmenliğe devam edebilenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri muaf sayılır. Bazen öğretmenlik mesleğine başladıktan sonra kaza veya herhangi bir nedenden dolayı çalışma gücünü kaybedebiliyor. Bu durumda olup belge ile de belgeleyenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerinden muaf tutulurlar.

2) 2. Madde açık olup milli eğitim müdürlüklerinin bu özel durumda olan eşi şehit veya malul gazi öğretmenleri takip etmeleri gerekir talep etmelerine bile gerek bırakmaması gerekir.

3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen (doğu görevi sayılan) bir okulda iken il içi/il dışı veya özür durumuna bağlı yer değiştirme (her türlü yer değiştirme işlemi) ile yükümlülükleri bitmeye 6 ay veya daha az var iken başka bir okula gidenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri tamamlanmış sayılır ve gittikleri yerde kalan 6 aylarını yerine getirmeleri istenmez. Eğer bu hüküm uygulanmayanlar varsa bu maddeye dayanarak dilekçe ile haklarını isteyebilirler.

4) MEB’de bedensel engelli öğretmen alımları yapılmakta olup bu özel durumdaki arkadaşlar zorunlu hizmetten muaftırlar, bakanlık atama yaparken zorunlu hizmet alanındaki hiçbir okula atama yapamaz.

Unutulmamalıdır ki zorunlu hizmetten muaf olunması ile ertelenmesi hükümleri farklı konulardır, o yüzden özür durumundan atananlar kendilerini zorunlu hizmetten muaf sanmasınlar.

ÖĞRETMENLER FACEBOOK GRUBU TÜRKİYEDE TEK TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum