Rekabet Kurumu 35 kamu personeli alımı yapacak

Rekabet Kurumu 35 kamu personeli alımı yapacak

Rekabet Kurumu 35 kamu personeli alımı yapacak

Rekabet Kurumu Başkanlığı bünyesine 35 rekabet uzman yardımcısı alınacağı duyuruldu. Devlet Personel Bakanlığı (DPB) tarafından yayınlanan ilana göre 23'ü genel, 9'u hukuk ve 3'ü bilişim kadrolarına olmak üzere toplam 35 rekabet uzman yardımcısı alınacak. 24 Ekim 2016 tarihinde başlayacak olan başvurular için son başvuru tarihi olarak 7 Kasım 2016 günü belirtildi.

Rekabet uzman yardımcılığı giriş sınavına başvuruda bulunabilmek için Devlet Memurları Kanunundaki 48. maddede yer alan koşulları karşılamak gerekiyor. Ayrıca adayların 35 yaşını doldurmamış olması ve her kadro için belirtilen yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olması gerekmekte. Bunların yanında yine her kadro için ayrı ayrı belirtilmiş olan KPSS puan türünden alt sınır puan koşulunu sağlamak, adaylarda aranacak şartlar arasında bulunuyor.

24 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında Rekabet Kurumu Başkanlığının internet sitesi üzerinden alınacak başvuruların ardından yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar açıklanacak. Yazılı sınav 20 Kasım 2016'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavdan en az 70 puan adaylar tarihi daha sonra belirtilecek olan sözlü sınava katılacaklar. Burada başarılı olan 35 aday, belirtilen kadrolara kamu personeli olarak atanacak.

KILAVUA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.