Saatler 1 saat geri alındı

Saatler 1 saat geri alındı

Saatler 1 saat geri alındı: Türkiye ile...

Türkiye’de kış saati uygulaması kaldırıldı. Bu kapsamda artık yaz kış aynı saat uygulaması kullanılıyor. Öte yandan ABD’de saatler 1 saat geri alındı. Böylece Türkiye ve ABD arasındaki saat farkı 1 saat artmış olacak.

Avrupa’da kış saati uygulaması başladı ve saatler 1 saat geri alındı. Son olarak ABD’den de haber geldi.

Buna göre ülkede saatler 7 Kasım’da yerel saatle 02:00’de saatler 1 saat geri alındı. Böylece Türkiye ve ABD arasındaki saat farkı da bir saat artmış oluyor. Artık New York, New Jersey, Washington DC, Boston, Philadelphia, Miami ve Atlanta şehirleriyle Türkiye arasındaki saat farkı 7 iken 8 olacak.

Türkiye ile Chicago, Houston, San Antonio, Dallas, New Orleans, Memphis, Kansas City, Minneapolis şehirleri arasındaki saat farkı 9, Albuquerque, Denver, Salt Lake City kentleri ile 10, Phoenix, Las Vegas, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Portland ve Seattle şehirleriyle 11, Alaska eyaletiyle 12, Hawaii eyaletiyle 14 olacak.


 
Bakan Dönmez’in yaz saati açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaz saati uygulaması için yaptığı açıklamada, yaz saati başlangıcından itibaren 6.82 milyar kilovatsaat tasarruf sağlandığını söyledi. Dönmez, tek zamanlı tarifede 3.97 milyar TL, farklı fiyat tarifelerinde ise 5.94 milyar TL tasarruf sağlandığını da bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.