SAÇINIZI ASPiRiNLE YIKARSANIZ

SAÇINIZI ASPiRiNLE YIKARSANIZ

SAÇINIZI ASPiRiNLE YIKARSANIZ

Özellikle açık renk saçlların daha çok etkilendiği, klorlu su, uzun süre güneşe maruz kalma gibi sebeplerden dolayı saç rengi açılabilir. Bu durumu doğal yoldan toparlamak için birkaç aspirinin ılık suda çözülmesini bekleyin, karışımı saçınıza uygulayıp 15 dakika beklettikten sonra durulayın. 

Aspirindeki salisilik asit saçtaki kırıkları azaltır ve saçın daha parlak olmasına yardımcı olur.

Şampuana ekleyeceğiniz aspirin ile kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz. Aspirindeki salisilik asit kafa derisindeki ölü deri hücrelerini çözerek kepekleri azaltacaktır. Saç derinizdeki doğal yağları kaybetmek istemiyorsanız, aspirini ayrı şekilde kullanın. Şöyle ki; haftada bir ezilmiş birkaç aspirini o günlük şampuanınıza katın.

Araştırmacılara göre yüksek oranda prostaglandin D2 bulunan hayvanlar kesinlikle kel oluyor. Bu hipotez doğrultusunda saç dökülmesi yaşayan kişilerde prostaglandin D2 üretiminin yüksek olduğu düşünülmüştür. Aspirin ise prostaglandinin üretimini en iyi engelleyen bileşimlerden biri olarak bilinir.

Yapılan araştırmalara göre karpuz çekirdeği diyabeti kontrol altında tutar ve diyabete bağlı semptomları hafifletir. Karpuz çekirdeğinde bulunan bir amino asit damarları açar ve oksidatif stresi azaltır. Ayrıca içeriğindeki magnezyum karbonhidrat metabolizmasını düzenler. Bu da kan şekeri seviyesini doğrudan etkiler. Bir avuç karpuz çekirdeğini 4 bardak suya koyup 45 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Bu karışıı her gün çay gibi içebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.