Sağlık Bakanı Müjdeyi verdi Bayramdan sonra

Sağlık Bakanı Müjdeyi verdi Bayramdan sonra

YASAĞIN BİTMESİNE SAATLER KALA MÜJDE

Bayramdaki 4 günlük sokak yasağının günlük vaka sayısını 500’e düșürmesi bekleniyor. Bu gerçekleșirse haziranda yeni gevșeme kararları gündeme gelecek. 

İşte o gevşeme planı;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından “Bayramdan sonra daha özgürüz” müjdesini vermiști.
Hükümetin yaptığı çalıșmalarda da bayram sonrası hazırlığı hız kazandı. Toplantılarda, bayram sonrasında vaka sayısının 500’e düșeceği öne sürülüyor. Vaka sayısının 500’ün altına düșmesiyle așama așama devreye sokulacak yeni serbestlik kararları da konușuluyor.

25 İLDE SIFIR VAKA Son verilere göre 25 ilde bir haftadan beri yeni vaka görülmüyor. 50 ilde ise her gün görünen ek vaka sayısı 10 civarında. Ancak lokal hareketliliklere bağlı olarak yașanacak artıșlar ve sıçramalar, il pandemi kurullarının kararlarıyla izlenecek.
İSTANBUL HÂLÂ RİSKLİ İstanbul’da bazı ilçeler dıșında vaka sayısında gerileme yașandığı belirtiliyor. Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Beylikdüzü gibi ilçelerde sıkıntı halen sürüyor. İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi vaka sayısı hâlâ yüksek olan illerde kısıtlamaların daha uzun süreceği kaydediliyor.

Yapılan toplantılarda uzun süren kısıtlamaların “toplum yorgunluğu” yarattığı, herkesin haziranda rahatlama olacağı beklentisi içinde olduğu dile getiriliyor. Așama așama bu yorgunluğu giderecek adımlar atılması planlanırken, vaka takiplerinin bölge bölge izleneceği ve kontrolde tutulacağı belirtiliyor. Uzmanlar, “Vakaların kaynağını bildiğimiz noktaya geldik. Bir yerde bir artıș varsa hemen nedenini buluyoruz. Hemen o çevrede önlem alıp durumu kontrol altına alabiliriz” diyor.

İLK KONULAN YASAK EN SON KALKACAK

Edinilen bilgiye göre ilk hangi yasak konulduysa, en son o kaldırılacak. Okullar, bazı kamu kurumlarının faaliyetleri, adliyeler, sınırlamalar, düğün ve kapalı alan aktiviteleri, en son așamada izin verilecek uygulamalar olacak.
65 YAȘ ÜSTÜNE MARKET YASAĞI GÜNDEMDE En riskli grup sayılan ve sayıları 7.5 milyona ulașan 65 yaș üstüyle ilgili kararlar, en çok tartıșılan konuyu olușturuyor. İkinci dalga veya dalgalanma, bu grup için risk tașıyor. Bayramdan sonra yapılacak değerlendirmelerde, vaka sayısının düșmesine bağlı olarak yeni kurallar konulabilecek. Ele alınacak konu bașlıkları arasında, 65 yaș üstüne marketler, AVM’ler ve toplu tașıma araçlarının yasaklanarak, kısmi serbesti gündeme gelmesi. İzin günlerinin sayısı arttırılabilecek, araba kullanmalarına veya kurallara uyarak çalıșmalarına izin verilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.