Sağlık Bakanı Personel Alımı Yapacaklarını Açıkladı

Sağlık Bakanı Personel Alımı Yapacaklarını Açıkladı

Sağlık Bakanı Personel Alımı Yapacaklarını Açıkladı

Recep Akdağ katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Personel alımı yapılacağını, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kaç kişinin görevden uzaklaştırıldığına dair açıklamalarda bulundu.

FETÖ yapılanmasının devlet kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi kapsamında toplamında 6 bin kişinin açığa alındığını belirten Akdağ, meslekten uzaklaştırılacakların da çok yakın bir zamanda belli olacağını açıkladı.

6 bin personelin uzaklaştırılması sonucu devletin temeli diyebileceğimiz sağlık alanında büyük bir açık oluşmuş demektir. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bu yönde bir açıklama yaptı. Recep Akdağ, şu an için personel alımı yapılabilecek 12 bin kadronun olduğunu dile getirdi. Alınacak personelin hem kadrolu hem de sözleşmeli çalıştırılabileceğini ifade eden Akdağ, 12 bin kişiden daha fazla kişi almak istediğini belirtti.

Maliye Bakanlığı’yla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra net bir sayı söyleyeceklerini belirten Bakan Akdağ, Ağustos ayı içerisinde görüşmeleri tamamlayıp kamuoyuna duyuracaklarını söyledi. Atamalar konusunda 4B’den kadrolu atamaya kadar atama yapacaklarını ifade eden Recep Akdağ, bu bağlamda gerekli olan personel açıklarını dolduracaklarını da dile getirdi.

Öngörülen planlara göre Sağlık Bakanlığı, atamaların bir kısmını Türkiye Büyük Millet Meclisin’de kararlaştırdıktan sonra Kasım ayında yapacaktır. Sağlık Bakanlığı’ndan personel alım ilanı geldikçe de siz takipçilerimiz için en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaştırmaya devam edeceğiz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum