Sağlık Bakanlığı 2018 Personel Alım Tarihi

Sağlık Bakanlığı 2018 Personel Alım Tarihi

Sağlık Bakanlığı 2018 Personel Alım Tarihi

 Sağlık Bakanlığı 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacaktır. Söz konusu personel alımlarının ne zaman yapılacağı belli oldu.

 Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacaktır.

Hemen her yıl çok sayıda personel istihdam eden Sağlık Bakanlığı, 2018'de de Maliye Bakanlığı'nın en çok kadro ayırdığı bakanlıklardan biri olacak. Sağlık çalışanları bu konuda yapılacak açıklamaları merakla bekliyordu ve sonunda birinci ağızdan gelen açıklama ile meraklı bekleyiş sona erdi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımı konusunda müjdeli haberi verdi.

 2018 yılında bakanlıklara ayrılacak bütçeler belli olmuştu. 2018 yılında ayrılan bütçelere göre bakanlıkların kontenjanları da belli olmuş oldu. Bu kapsamda sağlık bakanlığı 2018 yılında alacağı personel sayısını belirledi. Sağlık Bakanlığı her yıl olduğu gibi 2018 yılında da personel alım sayısında yüksek oranda görüldüğü. Personel alımlarında Sağlık Bakanlığı 2018 yılı için 36 Bin memur alımı yapacağını duyurdu.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci ve 9 uncu maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/12/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır. Bunlardan birisi de Sağlık Bakanlığı kadroları oldu. Binlerce sağlık bölümü okuyan ve mezun olan adayların gözü de 2018 yılında alınması planlanan sağlık personeli sayısına çevrilmiş durumda.

55 bin personel alınacak alımlar Nisan 2018 de

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2018 yılı plan ve bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunan Bakan Demircan, 2018 yılında 36 bin personel alımı yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu kapsamda 27 bin memur alımı hemşire, ebe vb. sağlık personelleri için yapılacak iken kalan 9 bin memur alımı ise doktor kadrosu için yapılacak. Alımların bir kısmı Nisan ayında kalan diğer kısımlar ise Ocak yına kadar yapılacaktır. Her zaman olduğu gibi bu 55 bin kişilik dev alımlar memurlarahaber.com da olacaktır. Bizi PLATFORMLARIMIZDAN TAKİP ETMEYE DEVAM EDİNİZ

MEMUR PERSONEL ALIMLARINI ÜCRETSİZ SİTE SİTE DOLAŞMADAN BİLDİRİYORUZ TIKLAYIN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN TÜRKİYEDE TEK

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.