Sağlık Bakanlığı KPSS puan türüne göre personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı KPSS puan türüne göre personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı 2018-2019 KPSS puan türüne göre personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı 06-25 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacak. Alınacak personeller, Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda müfettiş yardımcısı statüsünde görevlendirilecek olup, başvuruda bulunmak isteyen adayların ilan içeriğinde belirtilen 4 yıllık fakültelerin bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Başvuru şartları ve diğer detaylar haber içeriğinde verilmiştir.
    

 
Sağlık Bakanlığı 06 Kasım 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yeni bir personel alım ilanı yayınladı. Devlet Personel Başkanlığı’nın internet adresinde yer alan ilana göre Sağlık Bakanlığı 06-25 Kasım 2019 tarihleri arasında kendi bünyesinde bulunan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacak.

Sağlık Bakanlığı Personel alımı resmi ilanı şöyle;

GENEL BİLGİLER

T.C Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda münhal bulunan, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kadrolarında istihdam edilmek üzere, Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği Bölümü, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumları mezunları arasından 7 müfettiş yardımcısı alınacaktır.

İlgili mevzuata ve genel hükümlere uyulmak kaydıyla, giriş sınavı ile alınacak müfettiş yardımcılarının öğrenim dalları, kontenjanı ve puan türü aşağıdaki şekildedir.

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için aşağıdaki nitelikleri taşımak gerekir:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak,

c) 01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

ç) Adli sicili yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak,


 
d) Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,
e) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Temmuz 2018 ya da 14 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden, Eczacılık Fakültesi, Kimya Bölümü ve Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarının 75 ve üzeri, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakülteleri mezunlarının 80 ve Üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

Sınava başvuran adaylardan alınacak kişi sayısının 10 katı aday (70 kişi), KPSS P3 puanı sonuçlarına göre başarı sıralaması dikkate alınarak yazılı sınava çağrılacaktır.

Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet adresinden (www.titck.gov.tr) ilan edilecek olup, kişilere ayrıca yazılı bir duyuru yapılmayacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ ve ZAMANI

Başvurular 11 Kasım 2019 Pazartesi günü başlayıp 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 17:30’da sona erecektir.

Adayların, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet adresinde (www.titck.gov.tr) ilan edilen Müfettiş Yardımcılığı Sınav Başvuru Formunu açık ve eksiksiz olarak doldurup, formun ıslak imzalı çıktısını, aşağıda istenen belgeler ile birlikte, belirtilen tarih aralığında, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:5 P.K. 06520 Çankaya/ANKARA adresine posta/kargo veya hafta içi 09:00-18:00 mesai saatleri arasında şahsen (Giriş kat Evrak Birimine) teslim etmeleri gerekmektedir.

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına Girmek İsteyen Adaylardan İstenen Belgeler;

1) Kurumumuz web sayfasından (www.titck.gov.tr) temin edilerek başvuru sahibi tarafından açık ve eksiksiz doldurulmuş, fotoğraf yapıştırılmış (zımba kullanılmayacaktır), ıslak imzalı (mavi renkli kalem ile) Müfettiş Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu, 2) KPSS belgesinin bilgisayar çıktısı,

3) İki adet fotoğraf,

4)Yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesinin fotokopisi (A4 boyutunda), Yukarda sayılan belgelerin, 25 Kasım 2019 Pazartesi gününe kadar Kuruma ulaşması şarttır.

Gecikmeler nedeniyle süresi içinde Kuruma ulaşmayan, eksik belge ve bilgileri bulunan ve şartları taşımadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.