Sağlık Bilimler Üniversitesi 2 bin 500 personel alacak

Sağlık Bilimler Üniversitesi 2 bin 500 personel alacak

Sağlık Bilimler Üniversitesi’ne 2 bin 500 kadro

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İstanbul’da Tarihi Haydarpaşa Kampüsü’nde  açıldı.  Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Yaşam Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bulunacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bu yıl üniversiteye 2 bin 500 kadro açılacağını, Eğitim Araştırma Hastanelerindeki akademik kadronun peyderpey bu üniversitenin çatısı altına gireceğini ifade etti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Amacı;

Prof. Erdöl; “Birincisi, her üniversitede olduğu gibi klasik lisans eğitimi. Yani tıp fakültesi, hemşirelik, sağlık bilimleri fakültesi, yaşam bilimleri fakültesi ve önümüzdeki süreç içerisinde en erken eklenecek olan eczacılık ve diş hekimliği fakülteleri ile birlikte sağlık meslek yüksek okulu ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşan bir klasik üniversite yapısına sahip.İkincisi ve bizi farklı kılan bir husus, Sağlık Bakanlığı’nın mevcut eğitim ve araştırma hastanelerinden 55’i ile şu anda afiliasyon protokolü imzalamış durumdayız.Bu, bizim üniversitemize kanunla verilmiş olan bir ayrıcalık, bir hak. Hizmet veren 55 Eğitim Araştırma Hastanesinde ki sağlık hizmeti sunumu tamamen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak. Bakanlık hastanelerinde eğitim de veriliyor. O eğitimi biz üstleneceğiz üniversite olarak. Hastanelerin eğitim fonksiyonunu tamamen Sağlık Bilimleri Üniversitesi yapacak.”dedi.

 Bu yıl 2 bin 500 kadro

Bu bağlamda  Sağlık Bilimler Üniversitesine 2 bin 500  profesör, doçent, yardımcı doçent ve uzman kadroları ilan edeceğiz. İlan edilen öğretim üyeleri  2547 sayılı Kanun’a tabi olarak Eğitim Araştırma Hastanelerinde görev yapacaklar. Kadrolar herkese açık olduğu için  bilimsel kriterleri, şartları taşıyan herkes müracaat edebilecek. Dolayısıyla kriterler çerçevesinde mutlaka bir seçicilik olması gerekecek. Bu seçimi de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) mevzuatına göre oluşturulacak jüri marifetiyle gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.