Sarı poşetli kız Kimdir

Sarı poşetli kız Kimdir

Onu tanımayan yok! Sarı poşetli kız

Galata ile Şişhane civarında topladığı pet şişelerle sokakta yaşayan hayvanlara mama alan ve "sarı poşetli kız" olarak tanınan Ceren Baştürk, evsizlere ve yardıma muhtaç insanlara da el uzatabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Topladıklarını İBB'nin Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerine atan ve bu sayede "İstanbulkart"ına yüklenen bakiyeyle kartın geçerli olduğu marketlerden hayvanlara mama ve süt alan Baştürk, ayrıca çocukları da şeker ve çikolatayla sevindiriyor.

 

Galata ile Şişhane civarındaki esnaftan ve sokaklardan topladığı pet şişelerle sahipsiz kedi ve köpeklere mama alan ve "sarı poşetli kız" olarak bilinen Ceren Baştürk, artık poşetini evsizler ve yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürmek için de doldurmak istiyor.
2
Küçük yaşlarda memleketi Kütahya'dayken çevre duyarlılığı sayesinde pet şişe toplamaya başlayan 25 yaşındaki Baştürk, bu alışkanlığını sokakta yaşayan hayvanların karnını doyurmak için sürdürüyor.

İlk olarak, evinde biriktirdiği pet şişeleri kentin belirli noktalarındaki "mamamatik"lere götüren Baştürk, hayvanların mama ihtiyacını bir süre buradan karşıladı. Duyarlılığı zaman içerisinde esnafın da dikkatini çeken Baştürk, onların da pet şişe biriktirme alışkanlığı kazanmasını sağladı.

Sabah saatlerinde koluna taktığı sarı poşetiyle Galata ve Şişhane civarında mekik dokuyarak esnaftan biriktirdikleri pet şişeleri toplayan Baştürk, daha erişilebilir olması nedeniyle bunları İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerine atmaya başladı.

Bu sayede "İstanbulkart"ına yüklenen bakiyeyle kartın geçerli olduğu marketlerden hayvanlara mama ve süt alan Baştürk, ayrıca çocuklara şeker ve çikolata gibi yiyecekler de alarak onları sevindiriyor.

Artık heybesinde sadece pet şişe değil yardıma muhtaç insanlara ve evsizlere el uzatmak için umut taşımayı hedeflediğini söyleyen Baştürk, bu konuda hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.


- "Sarıyı severim ben, papatya gibidir" 
Yüksek lisans öğrencisi Ceren Baştürk,, çok küçük yaşlarda kağıt atıklarını Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfına götürdüğünü, atık pillerini de ayrıştırdığını anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.