Sayı artıyor, şehir karantinada! Salgının sebebi bu çorba mı?

Sayı artıyor, şehir karantinada! Salgının sebebi bu çorba mı?

Sayı artıyor, şehir karantinada! Salgının sebebi bu çorba mı?

Gelen son dakika haberine göre, Çin’de şiddetli akut solunum yolu sendromuyla (SARS) benzerliği bulunan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) bulaşan sayısı 571 kişiye yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre, ülke genelindeki 25 farklı eyalet ve kentte yeni koronavirüs bulaşan kişilerden 95’inin durumunun ağır olduğu bildirdi. Bugüne kadar virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 17’e ulaştı.

Wuhan'da tüm toplu taşıma seferleri ile hava yolu ve demiryollarının dış hat seferleri durdu. Çin'in Huanggang kenti de, istisnai acil durumlar olmadıkça, şehrin terk edilmemesi gerektiğini açıkladı. Öte yandan yayınlanan bir makalede, salgının nedeninin Çin'de sıkça tüketilen "yarasa çorbası" olabileceği ileri sürüldü.Öte yandan koronavirus taşıyan bir kişinin özel bir tüp içerisinde görütülürken görüldüğü tüyler ürperten video, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Çin'in Wuhan kentinde ilk kez Aralık ayında ortaya çıkan, şiddetli akut solunum yolu sendromuyla (SARS) benzerliği bulunan ve '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüse yakalanan kişi sayısı 571 kişiye yükseldi. Virüsten ekilenmiş bir hastanın taşındığı bu görüntüler ise tüyler ürpertti.

Ülke genelindeki 25 farklı eyalet ve kentte yeni koronavirüs bulaşan kişilerden 95’inin durumunun ağır olduğu bildirdi. Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse, Çin'in dışındaki ülkelerde de rastlanmaya başlandı.

Bugüne kadar virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 17’e ulaştı. Öte yandan, virüsün bulaştığı kişilerle temasa geçen 5 bin 897 kişiden 4 bin 928’i müşahade altına alındı.

Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse, Çin'in dışındaki ülkelerde de rastlanmaya başlandı. Dün itibariyle Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Makao Özel İdari Bölgesi’nde birer kişide saptanan virüs, bununla birlikte ABD, Japonya, Güney Kore’de 1’er kişide, Taylan’da 3 kişide tespit edildi.


Virüsün ortaya çıktığı Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler arasına ulaşımın durdurulması da eklendi. Kente bugün itibariyle, otobüs, metro, feribot seferleriyle hava yolu ve demiryollarının dış hat seferleri ikinci bir talimata kadar kapatıldı. Huanggang kenti de, istisnai acil durumlar olmadıkça, şehrin terk edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Vuhan yerel hükümet departmanlarından yapılan açıklamayla halktan “özel bir nedeni olmaması durumunda” şehri terk etmemesi ve tüm halkın maske takması talep edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.