Seçim Sonrası Taşeron ve EYT'den Son Durum! Yeniden Gündemde

Seçim Sonrası Taşeron ve EYT'den Son Durum! Yeniden Gündemde

Seçim Sonrası Taşeron ve EYT'den Son Durum! Yeniden Gündemde

Seçim öncesi sık sık gündeme gelen taşeron işçiler ve EYT'li mağdurlar, seçim sonrası da ilk kez gündeme geldiler.

Seçim öncesinde büyük tartışmalara neden olan sosyal güvenlik düzenlemelerini yeniden gündeme getirdi.Bunların başında taşeron ve EYT konuları mevcut. Taşerona kadro için birinci yıl olsa da, verilen kadro hala tüm sorunları çözmüş değil.

İşte devam eden sorunlar;HALA KADRO ALAMAYAN TAŞERONLAR


696 sayılı KHK ile kadro verilmiş olsa da %70 mağdurları, 4 aralık mağdurları, joker işçiler ve KİT’ler hala kadro bulamadı. Bu konuda pek çok sendika uyarı yayınlıyor. Sendikalar artık kadro alan taşeronlar kadar alamayanların da konuşulması gerektiği düşüncesinde.

MAAŞLAR ENFLASYON ALTINDA EZİLDİ


Kadroya geçen taşeronların 2020 yılına kadar yıllık yüzde 4+4 zam alacakları biliniyor. Bu durum henüz bu yıl gerçekleşen enflasyondan dolayı bile sorun olmaya başladı. Pek çok taşeron TİS’e dahil edilmek istese de bazı belediyeler harici kamuda bu yönde bir çözüm hareketi olmadı.

Özellikle bu yıl enflasyonun yüzde 20.3 çıkmasıyla kadroya geçen taşeronların kayıpları yüzde 12.3 oldu.

TEDİYE ALAMAYAN TAŞERONLAR


 
Taşeronların bir diğer sorunu ise tediye konusunda. Bu ücret pek çok taşeron için verilse de belediye kadrolarındaki işçiler tediye alamıyor. Belediyedeki taşeronların bir diğer sorunu ise belediye işçiliği kadrosuna dahil edilmemeleri.

ÇÖZÜM TİS

Sorunları devam eden kadrolu taşeronların sorunları TİS ile çözülebilir. Binali Yıldırım’ın geçen hafta yaptığı taşeron çağrısının ardından bu konuda İstanbul özelinde bazı adımlar atıldı fakat bunun genele yayılması elzem görünüyor.

EYT'lilerde çözüm bekliyor!

1999 öncesi çıkan yasa nedeniyle prim günleri tamamlansa bile yaş nedeniyle emekli olamayanlar kamuda EYT mağdurları olarak biliniyor. Bu güruhun sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle toplumda büyük bir beklenti mevcut. Toplumun pek çok kesimi ve bazı siyasi partiler de konunun takipçisi.


 
EYT YASASI ÇIKACAK MI?

Seçimin ardından gözler yeniden EYT yasası için yetkililerde. Seçimden sonraki gündem karışıklığı nedeniyle EYT konusunda bir gelişme yaşanmadı. Fakat seçim öncesi Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’den konuyla ilgili bir açıklama gelmişti.

Bahçeli seçimden önce katıldığı canlı yayında EYT ile verdikleri sözlerden vazgeçmediklerini, fakat ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun yasaya engel olduğunu ve bu nedenle zamana yayılması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, EYT yasasının önümüzdeki günlerde yeniden gündeme alınması durumunda destek vereceklerini ve konunun 49 milletvekili ile takipçisi olacaklarını bildirdi.

sgkrehberi

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum