Sedanur'un otopsisinde 'tecavüz bulgusu'

Sedanur'un otopsisinde 'tecavüz bulgusu'

Sedanur'un otopsisinde 'tecavüz bulgusu'

Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra cenazesi bulunan Sedanur nasıl öldürüldü! Sedanur'un otopsisinde kahreden rapor ortaya çıktı. Sabah haberlerinde  ettiği habere göre otopside tecavüz bulgusuna rastlandığı bildirildiği haberi gelmişti. Valilikten yalanlama ve başsavcılıktan açıklama geldi. Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığına ilişkin habere, Kars Valisi'nden yalanlama geldi. Konuyla ilgili olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaptı.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisi yapıldı.

Erzurum'dayapılan ve yaklaşık 6 saat süren otopside uzmanlar tecavüzbulgusuna rastladı.

Sedanur'un öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildiren uzmanlar, cenazedeki morarma ve kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemedi.

Kesin ölüm nedeninin; kan, DNA ve iç organlarından örneklerin incelenmesi sonucu belirleneceği bildirildi.

VALİLİKTEN VE BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığına ilişkin habere, Kars Valisi'nden yalanlama geldi. Konuyla ilgili olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaptı.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı. Zehirli yılanların bulunduğu sazlık alanlarda da arama yapan ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur'a ulaşamadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum