Sendikadan 2019 Asgari Ücret Çıkışı

Sendikadan 2019 Asgari Ücret Çıkışı

Sendikadan 2019 Asgari Ücret Çıkışı

Arslan "Asgari ücretin beklenilenin üstünde gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Asgari ücrette yeni gelişme. Hak-İş Anayasal bir kuruluş haline getirilen Ekonomik ve Sosyal Konseyin ivedilikle toplantıya çağırdı ve Üçlü Danışma Kurulunun bir an önce toplanması talebini yeniledi.


Ekonomik ve Sosyal Konseyin ivedilikle toplantıya çağrılması talebinde bulunduklarını söyleyen Arslan "Asgari ücretin beklenilenin üstünde gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Ankara’da gerçekleştirilen Çelik-İş Sendikası 14. Olağan Genel Kuruluna HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci,TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile Çelik-İş Sendikası delegeleri katıldı.

“KRİZLERİ AŞMANIN YOLU BİRLİKTE MÜCADELEDEN GEÇİYOR”

Yaşanılan ekonomik krizin sonuçlandırılması ve bu krizden çıkmak için HAK-İŞ olarak her dönemde olduğu gibi yine üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Arslan, “Bu krizleri aşmanın yolu birlikte mücadeleden geçiyor. Hükümetimizle, işverenlerimizle, sendikalarımızla, STK’larımızla birlikte bu krizden çıkmamız mümkün. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.

EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYE İVEDİLİKLE TOPLANTI ÇAĞRISI

Anayasal bir kuruluş haline getirilen Ekonomik ve Sosyal Konseyin ivedilikle toplantıya çağrılması talebinde bulunduklarını, Üçlü Danışma Kurulunun bir an önce toplanması talebini yenilediklerini belirten Arslan, “Çalışma Bakanımız Üçlü Danışma Kurulunu toplantıya çağırdı.

ASGARİ ÜCRET YENİ ANLAYIŞLA SONUÇLANDIRILMALI

Asgari ücretin, toplu iş sözleşmelerinin kriz dönemlerinde klasik olan yöntemlerin aksine yeni anlayışla sonuçlandırılması gerekmektedir.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİNİN ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞMELİ

Emeklilerimizin toplu iş sözleşmelerinin enflasyonun üstünde sonuçlandırılması gerekmektedir. Asgari ücretin beklenilenin üstünde gerçekleştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÜCRETLER ENFLASYONA KURBAN EDİLMESİN

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci çalışma hayatında birtakım sorunların bulunduğunu belirterek taleplerini şu şekilde sıraladı: “Toplu sözleşme masalarında elde ettiğimiz ücretlerin enflasyona kurban edilmesini istemiyoruz. İş sahalarının arttırılması için devletimizden süreklilik arz eden bir seferberlik başlatmasını bekliyoruz. İşsizliğin düşürülmesi zorunlu hale gelmiştir. İşçinin geleceği işverene bırakılmamalı, işten çıkarmalar zorlaştırılmalıdır. Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı, işçiler işverenlerin insafına terk edilmemelidir. Sendikalaşmanın kapısı ardına kadar açılmalıdır.”

Üçlü Danışma Kurulu hükümet ile işveren, kamu görevlileri ve işçi sendikaları konfederasyonları arasında etkin bir danışmanın gerçekleştirilmesi amacıyla oluşturulan bir kurul.

Üçlü Danışma Kurulu Kimlerden oluşur?

-----Bakanlık, bağlı ve ilgili kurumların birim amirleri

-----En fazla üyeye sahip ilk üçişçi sendikaları konfederasyonları,

-----En fazla üyeye sahip ilk üçkamu görevlileri sendikaları konfederasyonları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.