Sendikaya Üye Olmak İsteyen Taşeron İşçiler Kapı Dışarı Edildi!

Sendikaya Üye Olmak İsteyen Taşeron İşçiler Kapı Dışarı Edildi!

Memurlarahaber.com.Sendikaya Üye Olmak İsteyen Taşeron İşçiler Kapı Dışarı Edildi!

İzmir Kemalpaşa’daki Özsüt Fabrikasında sendikalaşma çalışmaları nedeniyle 5 işçi işten atıldı.

Kemalpaşa’da yer alan Özsüt Fabrikasında, düzensiz yatırılan maaşların ardından işten çıkarmalar da başladı. 5 işçiyi işten atan Özsüt, performans düşüklüğünü gerekçe gösterirken esas sebebin sendika çalışması olduğu öğrenildi.

Sendikalaşma sürecinin olduğu Özsüt’te bir yandan döviz kurundaki artış da işçileri etkiledi. İşveren sendika istemediği için işçileri işten atarken, krizin faturasını da işçilere kesmeye çalışıyor. Özsüt’ten çıkarılan bir işçi, “Geçtiğimiz günlerde patron, ‘Kriz var, performansınız düşük kalıyor. Daha çok ürün çıkarmalısınız’ dedi ve ardından işten atmalar başladı” dedi.

Çıkarılma sebebi olarak performans düşüklüğünü gerekçe gösterdiklerini belirten bir işçi, “Asıl sebep sendikalaşma. Maaşlarımız Kurban Bayramı’ndan beri düzensiz yatıyor. İkiye bölerek veriyorlar. Çalışma koşulları da gittikçe ağırlaştı. Tüm bu koşullara karşı sendikalaşmaya çalışıyoruz, bu bizim hakkımız. Ancak patron hakkımızı aramamızı istemiyor” diye konuştu.
Özsüt’te çalışırken iş kazası geçiren ve aynı sebeple işten atılan bir başka işçi ise, “Bizleri tazminatsız işten çıkardılar. Maaşımızı da bölmüşlerdi zaten. Sendikalı işçi istemedikleri gibi, krizi de bize yüklemeye çalışıyorlar. Patron bu krizi atlatmak için daha fazla çalışın derken, biz işçiler bunu kabul etmiyoruz. Çalışma koşullarının gittikçe ağırlaştığı bir yerde bizler ekmeğimizin peşindeyiz. Önümüzdeki günlerde daha fazla işten çıkarılma haberleri duyacağız. Buna karşı birlik olmalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.