Sene Sonuna Kadar Kamuya 85 Bin Memur Alınacak

Sene Sonuna Kadar Kamuya 85 Bin Memur Alınacak

Sene Sonuna Kadar Kamuya 85 Bin Memur Alınacak

Hain darbe girişimi sonrası çıkarılan KHK’lar (Kanun Hükmünde Kararname) ile açığa alınan kamu personeli sayısı 80 bini aşmış durumda. Açığa alınan memurların bir kısmı yapılan soruşturmaların sonucuna göre memuriyetten atılıyor. Kamuda oluşan personel açığının kapatılması için diğer taraftan da personel alımlarına başlanıldı. 2016 yılı sonuna kadar kamuya 85 bin personel alımı gerçekleştirilecek.

Alım yapılacağına ilişkin bazı açıklamalar şöyle:

Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar 20 bin sağlık çalışanı alacak. Bakan Recep Akdağ, bu konuda, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız." dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 88 personel alacak. Bunların 25'i asistan, 63'ü stajyer hava trafik kontrolörü olacak. Başvurular, 30 Eylül'e kadar gerçekleşecek. Adayların KPSSP3'ten en az 70 puan almış olması gerekiyor. DHMİ'de stajyer hava trafik kontrolörünün maaşı 4 bin 500 lira.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, çeşitli birimlerde görevlendirmek üzere 45 uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Burada da KPSS'den 70 puan alma şartı getirildi. Alımlar, sosyal bilimler, hukuk ve mühendislik alanlarında ilgili bölümlerden yapılacak. Başvurular 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kurumun internet sitesinden yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 bini erkek, bin tanesi kadın olmak üzere 10 bin polis alacak. Bunun yanında 2 bin tane de komiser yardımcısı alınacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde 10 Bin Özel harekat polisi alınacak.


Adalet Bakanlığı, 3 bin hakim ve savcı adayı alınacağını bildirdi. Başvurular, 11-20 Ekim tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacak. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevlerinin 3 bin 721 personel alımına başvurular 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Bu öğretmenlerin atamaları için süreç başladı. Bakanlık, yıl sonuna kadar bir atama daha gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunda da 15 bin atama yapılabileceği belirtiliyor . Ayrıca Şubat ayında 35 bin Öğretmen daha alınacak.

Ayrıca 2016 KPSS sonuçlarına göre ilk merkezi atama olan KPSS 2016/2 ile de büyük sayıda alım yapılması bekleniyor.. 

Bu büyük alımların yanında bazı kamu kurum ve kuruluşları da personel ihtiyacına göre işçi ve memur alımı yapmakta. Bunlardan bazıları; Sayıştay Başkanlığı 17 bilişim personeli, Sahil Güvenlik 102 daimi işçi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) 88 memur, Diyanet İşleri 151 imam ve müezzin, Et ve Süt Kurumu 25 daimi işçi, Makine Kimya 130 daimi işçi, TÜBİTAK 250 kamu personeli alımı yapıyor. Bunların yanında bazı belediyeler, öğretmen evleri, polis evleri kamu personeli alıyor.

Ayrıca üniversitelere çok sayıda akademik personel alımı yapılıyor. Tüm kamu personeli  alım ilanlarına BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.