Şener: 22 Martta Şampiyonluk kupamız verilir

Şener: 22 Martta Şampiyonluk kupamız verilir

Trabzonspor Divan Genel Kurulunda Trabzonspora kupanın verilip verilmesi ve Borsa konusunda yapılan eleştirilere cevap veren

 Sadri Şener, genel kurula konuşmak için gelmediğini belirterek, "Ancak burada yönetim kurulumuz haksız biçimde eleştiri aldığı birkaç noktayı aydınlatmam gerek.

Burada konuyu bilmeden konuşanlar tehlikeli şeyler söylüyor. Bir üye Borsada yabancının parasını aldınız nasıl geri vermeyeceksiniz şeklinde beyanı oldu. Bakın bu konuda Trabzonspor'un bir kusuru yok.

 

Biz Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) müracaat ettik. SPK elinde kağıt olanların getirmesini istedi. Kimisi getirilmedi. Burada bizim kusurumuz ne. Bakın bize Trabzonspor’u borsadan kurtardığımız için teşekkür etmelisiniz.

 

Bunu bizden başka biride Trabzon’u bu yükten kurtarsaydı yapsaydı ona da teşekkür edilmeliydi. Çünkü 25 yılda Trabzonspor’un ödeyeceğe para 300 milyon dolardı. Bu parayı öderseniz kısa süre sonra Yeni Afyonspor gibi Trabzonspor’un isminizin başına yeni eklerdiniz. Trabzonspor Yeni Trabzonspor olarak devam ederdi. Bu konuyu burada konuşun. Bunu yapanlara da teşekkür edin" dedi.

 

Başkan Sadri Şener, Trabzonspor'u kupanın verilip verilmeyeceği ile ilgili olarak yapılan eleştirilerede sert tepki gösterdi.

 

Şener, "Trabzonspor'u hak ettiği kupanın verilmesi için gereken girişimleri cesaretle sürdürüyoruz. Bakın Galatasaray başkan yardımcısı Adnan Öztürk, kupanın Trabzonspora verilmeyeceği ile ilgili bir şeyler söyledi. Size şunu diyeyim. Bakın Trabzonspor'un kupasının verilmesi için Fenrerbahçe'nin ceza alması gerek. Eğer Fenerbahçe'ye ceza verilmezse bize kupayı vermezler ama bu kez de UEFA hiç bir türk takımını Avrupaya almaz. Bu cezayı göze alabilirler mi?

Türkiye Futbol Federasyonu'nda hukuk kurulunun dışında etik, disiplin ve tahkim kurulu olmak üzere 3 ayrı hukuk ile ilgili kurulunun bulunduğunu belirten Sadri Şener, ''İlk önce bu şike iddiaları etik kuruluna gidiyor. Etik kurulunun bizim kulüp ile ilgili araştırmalar sonucunda Trabzonspor Kulübü'nün hiçbir suçu olmadığını resmi imza ile bize gönderiyorlar. Ondan sonra Mehmet Ali Aydınlar dönemi devam ediyor, bir daha etik kurulunun rapor vermesini istiyorlar. Yeni ifadeler alındı ama o bizi ilgilendiren bir konu değil. Çünkü, bizim 20 Temmuz'dan sonra bir ifademiz olmadı. Trabzonspor'un en ufacık bir suçu olmadığını bize bildirdiler. Fenerbahçe'nin belli maçlarında şike olduğunu, diğer takımların olduğunu da kulüplerine bildirdiler. 

Bize kupa verilmezse hiç bir Türk takımı avrupada olmaz, olamaz. Bunu da böyle bilin.

Ama ben kupanın 22 Mart'ta Trabzon'a verileceği inancı taşıyorum. 22 Mart'ta UEFA kongresi İstanbul'da o zaman kupa Trabzonspor'a verilir" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.