SGK'dan Gelen Ödeneği 6 Gün İçinde Çekmezseniz Gitti !

SGK'dan Gelen Ödeneği 6 Gün İçinde Çekmezseniz Gitti !

SGK'dan Gelen Ödeneği 6 Gün İçinde Çekmezseniz Gitti !

Gazete Habertürk'ün haberine göre; Çeşitli sebeplerden dolayı banka hesabından 6 gün içerisinde paraların çekilmemesi durumunda, hak edilen ödenek emanete alınıyor ve SGK hesabına geri gönderiliyor.

 İşte detaylar...  Geçiçi iş görememezlik ücreti, sigortalı kişinin iş kazası geçirmesi, meslek hastalığına yakalanması, hamilelik, hastalık ya da raporlarda belirtilen istiharat süresi için ödeniyor. . 

Sigortalı kişi hastaneden aldığı raporla, geçici olarak çalışamadığı için aylık ya da haftalık ücretinde kayıplar yaşıyor, bu kaybın telafisi için, geçiçi iş görememezlik ödeneği veriliyor.

 İstiharat raporunun bittiği tarihi takip eden gün itibariyle ilgili ödeneğe ait ödeme işlemleri başlıyor ve anlaşmalı bankaya sigortalının Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası tanımlanarak ödenek gönderiliyor. Fakat son günlerde iş görememezlik ödeneğinden habersiz vatandaşların ilgili ödenekleri 6 gün içerisinde çekmemeleri halinfde 3 aya varan geçikmelerin yaşandığı bildiriliyor. Her ayın 8'i ile 14'ü arasında aktarılan ödeneklerin 6gün içerisinde çekilmemesi durumunda hak edilen ücret banka tarafından SGK'ya geri gönderiliyor. Ücretin gönderilmesi sonrasında ilgili ödeneği almak isteyen kişiler tekrar başvuru yapmak zorunda kalıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu her ay 7 ile 8 bin arasında iş görememezlik ödeneği işlemi yapıyor.  

 İş görememezlik ödeneği için kişinin aldığı rapor tarihinden önceki 3 aylık brüt kazanç inceleniyor, bu kazanç, 90'a bölünüyor ve günlük brüt kazanç hesap ediliyor. Çıkan rakamın 3'te 2'si günlük iş görememezlik ödeneğinde baz alınıyor ve raporlu gün sayısıyla bu rakam çarpılıyor. Asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ödeneği 36.6 lira oluyor ve iki hafta raporlu bu işçi için yatırılacak miktar 512 lira olarak bildiriliyor.

BUNUN GİBİ 2016 MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.