Şiddetli soğuklar kapıda! O güne dikkat..

Şiddetli soğuklar kapıda! O güne dikkat..

Şiddetli soğuklar kapıda! O güne dikkat..

Şiddetli soğuklar kapıda! O güne dikkat
İstanbul'da hafta başından itibaren hava sıcaklığının düşmesi, İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, 'Kuvvetli karışımlar var, İstanbul Salı gününden itibaren kar sınırında' dedi.

İstanbul'da kasım ayı başından beri mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kademe kademe azalarak mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor. Haftasonuna kadar kentte yağış beklenmezken haftabaşından itibaren hava sıcaklığının kuvvetli düşmesi ve İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor.


Ayın son haftası için vatandaşların kar soğuğuna şimdiden hazırlanması yönünde uyarı yapılarak, göstergelerin tam net olmamakla birlikte İstanbul’a mevsimin ilk karının yağabileceğine işaret edildi. (Habertürk)


İSTANBUL  HAFTAYA SOĞUKLARLA BİRLİKTE KAR SINIRINDA

CNNTÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Yunanistan'da sele sebep olan sistemin çok kuvvetli olduğunu, bizde de hayatı ciddi zorlayacak, sel yapabilecek, dolu yağışı oluşturabilecek çapta etkili olabileceğini söyledi.  Sürmeli, Pazartesi günü Trakya'dan başlayarak Marmara ve Ege'de kuvvetil karışımlar oluşturacağını ifade ederek, dolu ve sel riski konusunda uyardı. 
Soğuk hava getiren rüzgarların yağışı sürüklediğini belirten Sürmeli, 'dolayısıyla yağış kuvvetlenirken hava da soğumaya başlayacak. Yağışlar kara dönmeye başlayacak. Salı günü için Trakya'da da karla karışık yağmur ve kar ihtimali var. İstanbul da kar sınırında... Bir ihtimal kar görülebilir' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.