Sigortası olmayan kadına da emeklilik müjdesi.

Sigortası olmayan kadına da emeklilik müjdesi.

Doğum borçlanmasında alt sınır kalkıyor. Sekiz çocuklu, 56 bin TL'ye çalışmadan emekli oluyor.

 
"Her aileye 3 çocuk teşvikleri" konusunda Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalar yapmaya başladı. Habertürk yazarı Ali Tezel, çalışmanın ayrıntılarını yazdı. Çalışma Bakanlığı'nın hazırlıklarına göre doğum borçlanmasında sigortalılık şartı ve 2 doğum sınırlaması kalkıyor.
 
DOĞUM BORÇLANMASINDA ALT SINIR KALKIYOR
Mevcut doğum borçlanması uygulamasına göre, kadınlar SSK'lı olduktan sonra yaptıkları doğumlardan iki tanesi için ve her biri için de en fazla 2 yıl olmak kaydıyla doğum borçlanması yapabiliyorlar. Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı, çok çocuk teşviki tasarı taslağıyla bundan böyle doğum borçlanmasında, sigortalı olmadan evvel yapılan doğumlar da borçlanılabilecek. Şu an iki olan çocuk borçlanmasında çocuk sayısı sınırlaması da kalkıyor. Kadının kaç çocuğu varsa hepsi için 2'şer yıl doğum borçlanması yapabilecek.
 
8 ÇOCUĞU OLAN HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK
Hiç sigortası olmayan bir kadın, 8 çocuk doğurursa 56 bin 700 TL borçlanarak emekli olacak 60'ında sonra maaş alabilecek.
 
Doğum borçlanması uygulaması, teşvikler kapsamında yukarıdaki gibi yasalaşırsa 8 çocuğu olan kadın her bir çocuk için 2'şer yıl olmak üzere en az 15 yıl borçlanırsa ve yaşı da 60 veya daha yukarıda ise hemen emekli olabilecek. Zira, bugün hayatında hiç sosyal güvencesi olmayan kadının emekli olabilmesi için en az 5400 gün (15 tam yıl) prim ödemesi ve en az da 60 yaşında olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.