Sınıf Öğretmenleri  yetiştirme kursu açabilecek

Sınıf Öğretmenleri yetiştirme kursu açabilecek

Sınıf Öğretmenleri yetiştirme kursu açabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Sınıf Öğretmenlerinin yetiştirme kursu ile ilgili yönetmeliği değiştirdi. 

16.06.2016 tarihli ve 29744 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete ‘de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Telafi eğitimi ve yetiştirme programı" başlıklı 33. maddesinin 2. Fıkrası değişti.

İlköğretim kurumlarında, eğitim ve öğretim yılı bazı nedenlerle boş geçen derslerin ihtiyaç olması dâhilinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçerlerin çocuklarının derslerden geri kalmasını sağlayan ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrencilere yetiştirme kursu uygulanması gerekir.

 Boş geçen dersler için bir dersin yetiştirme programı süresi, o dersin boş geçen ders saati toplamının yarısından az olamaz." şeklinde değiştirilerek ilkokullarda yetiştirme kursları açılmasının önü açılmıştır. Bu maddeyle Sınıf öğretmenlerin yetiştirme kursu açabilmesinin önü açılmıştır.

Fakat yönergenin "Kurs merkezi ve kurs açma yetkisi" başlıklı 5. maddesinde; " (1)Kurslar, fiziki kapasitesi ve öğrenci/kursiyer potansiyeli yeterli olan resmi ortaokullar, imam- hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlükleri ne bağlı olarak açılır."

 hükmü hala kısıtlama oluşturmaktadır. 

Bu nedenle sınıf öğretmenlerinin yetiştirme kursu açabilmesi için bu maddenin de halen değişmesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu maddenin de değişmesi bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.