Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kamu personeli alım ilanı yayınlandı. SHGM yayınladığı ilana göre 11 sözleşmeli personel Kontrol Pilotu, Hava Trafik Kontrolörü, Uçuş Tabibi ve Mühendis unvanlarıyla istihdam edilecektir.

Başvurular aşağıda yer alan ilan metnindeki link üzerinden en geç 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 16:00 ‘a kadar web adresinden yapılacaktır.

Hava Trafik Kontrolörü alımı için: 4 yıllık yükseköğretim kurumlarının Hava Trafik Kontrolörlüğü eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak veya mesleğinde tecrübeye sahip olmak. (Sivil hava trafik kontrolör lisansı ile
çalışmış olmak.) İngilizce dilinden, (2012 Mayıs-Kasım KPDS, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (e-yds dahil) başvuru tarihi itibariyle en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca denkliği kabul edilen ulusal ve uluslararası düzeydeki sınavlardan bu puana denk puan almış olmak.

Ücret (Brüt): 20 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.649.88 TL. 10-20 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6.245.07 TL. 0-10 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 5.811.35 TL. Çalışılacak Yer: Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir) olarak belirlendi.

Kontrol Pilotu alımı için: GPL lisansı ile uçuş öğretmenliği yetkisine, toplam 1000 saat uçuş tecrübesine ve toplam 500 saat öğretmenlik uçuşuna sahip olmak veya, FBPL lisansı ile uçuş öğretmeni yetkisine, toplam 1000 saat uçuş tecrübesine ve toplam 250 saat öğretmenlik uçuşuna sahip olmak veya, ULA lisansı ile uçuş öğretmeni yetkisine, toplam 1000 saat uçuş tecrübesine ve her tipte toplam 250 şer saat öğretmenlik uçuşuna sahip olmak.

Mühendis alımı için: En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak.2014 ve 2015 KPSS P-7 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak. İngilizce dilinden, (2012 Mayıs-Kasım, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (e-yds dahil) başvuru tarihi itibariyle en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca denkliği kabul edilen ulusal ve uluslararası düzeydeki sınavlardan bu puana denk puan almış olmak. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak unvan için boş pozisyon sayısının beş katına kadar çağırılacak adaylar arasından, Genel Müdürlükçe yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanır.

Uçuş Tabibi alımı için: Tıp Fakültesinden mezun olmak, geçerli Uçuş Tabipliği Kursu Sertifikasına veya Hava-Uzay Hekimliği Uzmanlık Belgesine sahip olmak. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.