Şok İddia.. İyi Parti Seçime Katılamaz

Şok İddia.. İyi Parti Seçime Katılamaz

Şok İddia.. İyi Parti Seçime Katılamaz

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, 26 Ağustos 2018'de seçimin yapılması durumunda 1 Nisan'da büyük kurultayını yapan İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını öne sürdü. Seçim kanunu hatırlatan Özel, "Bir partinin seçime katılabilmesi için 41 ilde örgütlenmesi lazım. Büyük kurultayının üzerinden en az 6 ay geçmesi lazım" dedi


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı Habertürk TV'ye değerlendirdi.

CHP olarak seçime hazır olduklarını belirten Özel, "CHP olarak ilk kararımızın arkasındayız. Devlet Bahçeli'yi buna ne zorladı, bunu bulmak lazım." dedi.

"İYİ PARTİ SEÇİME KATILAMAZ"

26 Ağustos'ta seçimin gerçekleşmesi durumunda İYİ Parti'nin seçime giremeyeceğini öne süren Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.
CHP'NİN İDDİASINA İYİ PARTİ'DEN CEVAP

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Aydınlık.com.tr'ye yaptığı açıklamada partilerinin seçime girmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi.

Aytun Çıray, “İyi Parti kesinlikle seçimlere katılabiliyor. Hiçbir hukuki sıkıntı yok. Geçmişte buna benzer uygulamarda açıkça ortadır” ifadelerini kullandı.
Çıray aynı zamanda Bahçeli'nin açıklamasını, danışıklı dövüş olarak tanımlayarak şu ifadeleri kullandı:

Sayın Bahçeli'nin açıklamasını Erdoğan'dan habersiz yaptığını düşünmüyorum. Türkiye için erken seçim kararının hayırlı olduğu kanatindeyim. Türkiye daha zor günler yaşamadan ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan rahata kavuşacaktır. Seçimler ülkeye şimdiden hayırlı olsun.”

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS PERSONEL ALIMLARI FACEBOOK SAYFAMIZI HEMEN BEĞENİN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.