Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor

YASAK NE ZAMAN BİTECEK

Hafta sonu (30 31 Mayıs) sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu, bayram sonrası için araștırılmaya bașlandı. 4 gün 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrasında, kısıtlamaların devam edip etmeyeceği resmi açıklamalar kapsamında araștırılıyor.

Normalleșme süreciyle ilgili daha önce gündeme gelen açıklamalarda haziran ayı ișaret edilmiști. Peki, bayram sonrasında sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? İște, o konuyla ilgili detaylar

BAYRAMDAN SONRA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI? Bayram sonrasında vaka durumundaki iyileșmenin sürmesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayında son verilmesi hedefleniyor. Aynı șekilde 65 yaș ve 20 yaș altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu takvimle birlikte haziran ayının ortasında son bulması planlanıyor. Buna göre 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23- 26 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının ardından yeni gelișmeler gündemde yer alacak. Ancak konuyla ilgili resmi açıklama henüz gelmedi. Normalleșme sürecinde atılacak adımların Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Detaylar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? Normalleșme sürecinin ele alınacağı kabine toplantısı 28 Mayıs’ta Cumhurbașkanı Erdoğan bașkanlığında gerçekleștirilecek. Alınacak yeni kararlar masada olacak. Kabine toplantısında konușulacak gündem konuları șu șekilde olacak;
*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle
mücadeleye ilișkin ayrıntılara dair kabine
toplantısında bir sunum gerçekleștirecek.
Bilim Kurulu’ndan gelen tavsiye kararlarını
paylașacak. İllerdeki seyahat kısıtlamalarının
kaldırılması değerlendirilecek. Bazı illerdeki
kısıtlamanın kaldırılması, İstanbul, Ankara ve
İzmir’de ise kısıtlamanın bir süre daha
devam etmesi bekleniyor. *Edinilen bilgiye
göre hafta sonları uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması değerlendirilecek

65 yaș ve üzeri ile 20 yaș altındaki vatandașlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidilmiști. Kısıtlamanın tamamen kalkması henüz öngörülmüyor. Kabine toplantısında bazı toplu alanlara girmelerinin sınırlandırılarak kısıtlamanın tamamen kaldırılmasının değerlendireceği belirtiliyor. *Nikah salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin așılmaması, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenleme yapma șartıyla faaliyete geçmesi bekleniyor. *Yine kabine toplantısında çay bahçesi, açık eğlence yerlerinin ve ören yerleri ile müzelerin açılmasının da değerlendirileceği ifade ediliyor. Alınan kararlar toplantı sonrasında Cumhurbașkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.