Son anket: Ak Parti Eriyor

Son anket: Ak Parti Eriyor

Son anket: Ak Parti Eriyor

PİAR Araştırma Başkanı Kadir Atalay Temmuz ayında yaptıkları son anketi Twitter hesabından paylaşarak bazı değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin oyunu arttırdığının vurgulayan AKP'nin gittikçe eridiğini Ali Babacan'ın kuracağı partinin bunu hızlandıracağını ileri sürdü. Atalay, "Ak partinin kararsızlar dağıldıktan sonra %30 altına düşmesi sürpriz olmayacak" dedi.

AKP'den istifa eden Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partilerin siyasete girmesiyle birlikte siyaset sahnesi yaz olmasına tekrar hareketlendi. Yeni parti iddiaları, AKP içerisindeki çatlakların ve muhaliflerin seslerini artık çıkarmaya başlaması Ankara kulislerini sallamaya devam ediyor. Tüm bu tartışmalar sürerken PİAR Araştırma'dan yeni bir naket geldi.

PİAR Araştırma Başkanı Kadir Atalay yaptıkları son anketi ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. Atalay kesin oy artışı olan 2 siyasi parti olduğunu belirterek, "Kararsızlar dağıtılmadan önce oy oranlarına baktığımızda kesin oy artışı olan iki partinin CHP ve Saadet Partisi olduğunu görüyoruz.

Çünkü CHP kararsızlar dağılmadan, son seçimdeki oy oranı kadar oy almış. SP ise oy oranını yükseltmiş.

Diğer partilerde böyle bir durum yok." ifadelerini kullandı.

 


CHP'NİN EN BÜYÜK KAZANIMI AKP SEÇMENİNDEN OLMUŞ

CHP'nin artık AKP tabanından da oy aldığını söyleyen Atalay, "CHP hemen tüm partilerden oy alırken en büyük kazanımı ise Ak Parti seçmenlerinden olmuş (2,1)

CHP merkez partisi olma hedefine yaklaştıkça, Ak Parti ise merkezden uzaklaştıkça CHP oy artırmaya devam edecektir ancak Ali Babacan'ın kuracağı parti bu geçişkenliği durduracaktır." dedi.


'AKP'NİN YÜZDE 30'UN ALTINA DÜŞMESİ SÜRPRİZ OLMAYACAKTIR'

Saadet Partisi ve Ali Babacan'ın kuracağı partinin de her partiden oy alma potansiyeli olduğunu söyleyen Atalay, "Saadet Partisi için de bu durum aynen geçerlidir.

Ali Babacan her partiden oy alacaktır.

Bu durumda Ak partinin kararsızlar dağıldıktan sonra %30 altına düşmesi sürpriz olmayacak.

Cumhur ittifakı toplamı ise %40 seviyesinde olacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.