Son Dakika! Asgari Ücret Bugün Belirleniyor

Son Dakika! Asgari Ücret Bugün Belirleniyor

Son Dakika! Asgari Ücret Bugün Belirleniyor

Asgari ücret tespit komisyonu bugün saat 10.00’da toplanacak.

7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücrette düğüm bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak toplantı ile çözülecek.

TÜRK-İŞ'İN TEKLİFİ 2 BİN 383 LİRA


Komisyonda işçi kesimini temsilen bulunan Türk-İş, asgari geçim bedelinin 2 bin 383 lira olduğunu, buna refah payı eklenerek asgari ücretin belirlenmesini istiyor.
Türkiye Gazetesi'nden Sefa Bilgitekin'in haberine göre; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) hedef enflasyon ve rekabet gücünün yanı sıra işsizlikle mücadeleyi gözetecek ücret belirlenmesini isterken, yüzde 2 olan işsizlik sigortası işveren payının kaldırılmasını, asgari ücret için işverene desteğin artırılarak devam etmesini talep ediyor.

TÜİK: 2 BİN 213 TL OLMALI

TÜİK ise üçüncü toplantıda geçim ücretinin ağır işler için 2 bin 213 lira olduğunu açıklamış, Türk-İş ise bu rakamın gerçeklerden uzak olduğunu ifade ederek, “Bizim tespitimizin 170 lira gerisinde” demişti.

AGİ DE ARTACAK

Öte yandan asgari ücretin artmasıyla asgari geçim indirimi de artacak. Hâlen bekar bir işçi için 152,18 TL, evli eşi çalışmayan ve bir çocuklu için 205,44 lira, evli, eşi çalışmayan dört çocuklu için 258,70 TL olan AGİ, asgari ücret oranında artacak.

kamupersoneli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.