Son Dakika: Bakan Albayrak'tan 3600 Ek Gösterge ve EYT Açıklaması

Son Dakika: Bakan Albayrak'tan 3600 Ek Gösterge ve EYT Açıklaması

Son Dakika: Bakan Albayrak'tan 3600 Ek Gösterge ve EYT Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan  EYT ve 3600 açıklaması geldi.

AK Parti 'nin seçim vaadi olan 3600 ek gösterge ile ilgili konuşan Berat Albayrak, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT SAYFASI --->>> TIKLA

EĞER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERİRSE

 Bakan Berat Albayrak yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Biz Demirel'in yaptığını yapmayacağız. İmkânlarımız ortada. Erken emeklilik diye bir şey gündemimizde yok. 3 bin 600 gösterge konusunda, sağlık hizmetleri, emniyet ve öğretmenlerle ilgili bir değerlendirme yapılıyor ama bir bakıyorsunuz, tüm kamu personeli için talep ediliyor. Bu olmaz. Ben doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımız talimat verirse, gereğini yaparız.”

Albayrak, enflasyon konusunda da "Bu şartlarda ancak bu kadar geriledi. Önümüzdeki süreçte önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Faizler konusunda da bankacılarla konuşa konuşa ancak bu seviyeye geldik. Ama hala çok yüksek. Onlar da karlılık açısından bakıyorlar sonuçta. Daha da aşağı çekilmesi için girişimlerimiz sürecek" değerlendirmesini yaptı.

Yönetim sürecinde yaşanan bir sıkıntıdan da bahseden Bakan Albayrak, "Milletvekili arkadaşlarımızdan, örneğin 'yolumuz yarım kaldı, şu yatırım bir türlü bitmiyor' gibi talepler geliyor. Ben Maliye Bakanı olarak bütçeyi ilgili bakanlıklara veriyorum. Bunun nasıl kullanılacağı artık onların inisiyatifinde.

Öncelikleri onlar belirliyor. Ama bakıyorsunuz 'Maliye Bakanlığı ödenek vermiyor' diye konuşuluyor. Burada bizim bakanlığın yapacağı bir şey yok. O zaman ilgili Bakanlık, başka şeylerden kısarak diğer eksiklikleri tamamlasın. En verimli şekilde kullansın bütçesini. Kötü adam ben oluyorum" şeklinde yakındı.

İçinde bulunulan süreçte, acı bir reçete varsa bunu hep beraber üstleneceklerini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: Mesela ben, kendi bakanlığımda gerekli adımları atıyorum. Personelin yurtdışı görevlendirmelerine sınırlama getirdik. Bunu tüm bakanlıklar yapmalı. Yurtdışında bir toplantı oluyor, bakanlık adına 10 kişi gidiyor, binlerce liraya mal oyuyor. Halbuki, bizim dış temsilciliklerimizde hemen hemen tüm bakanlıklarla ilgili ateşeler var zaten. Onlar yürütebilir.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT SAYFASI --->>> TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum