Son Dakika Bakanlardan Arka Arkaya Taşeron İşçiler İçin Açıklama Geldi

Son Dakika Bakanlardan Arka Arkaya Taşeron İşçiler İçin Açıklama Geldi

Son Dakika Bakanlardan Arka Arkaya Taşeron İşçiler İçin Açıklama Geldi

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Taşeron işçilerin durumu hakkında bilgi verdi. Yaptığı açıklamada “3 - 4 ay içinde gündemimize kamu personel reformunu alabileceksek bunu da onun içine alacağız. Kamuda kaç çeşit çalışan olduğunu neredeyse Çalışma Bakanı olarak ben bile karıştırıyorum. Farklı statüler olur. Herkes 5 yılda bir kendini yenilediyse bir üst statüye geçer. Onun gereğini yapamıyorsa mevcut statüsünde devam eder.” Dedi.

Müezzinoğlu KPSS Güven sıfırlandığını belirterek “Bütün sistemi A'dan Z'ye bütüncül olarak kurgulayabileceksek önümüzdeki 4-5 ayda, bunun üzerinde çalışacağız yoksa yine noktasal çözümlerle süreci yöneteceğiz. Bir çalışma yürütülüyor.”

Bakan sivil toplum kuruluşları çalışmaya dahil ettiklerini vurgulayarak “Çalışmada üniversiteden hocalar, özel sektör, belediyeler, iş dünyası, sendikalar var. Açık uçlu soru düşünülebilir. Bu sorular puan vericiye en büyük veriyi veriyor. Bizim çocuklarımıza yaptığımız en büyük kötülük oldu belki de bu test sistemi." Diyerek sözlerini tamamladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal Taşeron konusundaki son durumu değerlendirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın geneli üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına cevap verdi.  “Eşitliği, kariyeri, liyakatı, herkesin kamu hizmetlerine katılımını engelleyecek bir düşüncemiz veya planımız yok.”

Ağbal, taşeron işçilerle ilgili gelen soruya "Taşeron konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir noktaya gelince gerekli açıklamaları yaparız." Cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.