Son Dakika! Erdoğan ve Akşener'den EYT Açıklaması

Son Dakika! Erdoğan ve Akşener'den EYT Açıklaması

Son Dakika! Erdoğan ve Akşener'den EYT Açıklaması


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün meclis grup toplantılarında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklmalarda bulundular.

Erdoğan "EYT ile ilgili yapılan tartışmalara gelince. Ülkemizin kaldıramaycağı yükün fotorafı çıktı." derken Akşener'den yeni bir öneri geldi.

AKŞENER 5 YIL ÖNERİSİ GELDİ

Akşener 'Emeklilikte yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız.' dedikten sonra "25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor. İlk 5 yılında maaşının yarısı ödenebilir. Yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenebilir" dedi.

İşte Erdoğan ve Akşener'in EYT açıklamaları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"EYT ile ilgili yapılan tartışmalara gelince. Ülkemizin kaldıramaycağı yükün fotorafı çıktı. Bu konulardaki kararı Meclis verecektir. Cumhurbaşkanı olarak böylesine önemli konulardaki hissiyatımızı milletimizle paylaşmamız doğaldır. Bunun dışında kimseye hedef almamız mümkün değildir."


AKŞENER EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARI TEKRAR GÜNDEME ALDI

"Emeklilikte yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız."

YENİ ÖNERİ GETİRDİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener grup toplantısında konuştu. Akşener, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında, "25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor. İlk 5 yılında maaşının yarısı ödenebilir. Yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenebilir" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

"Türkiye'ye kıymayın bize kulak verin" diyen Akşener, ekonomideki dalgalanmalar hakkında, "Öncelikle TÜİK'i rahat bırakın. Sakın verilerle oynamayın. Sayıştay raporlarının gereğini yapın. Usulsüzlüklere müdahale edin. İsrafa son verin. Çalışanlara kriz zammı yapın. Bunları yaparsanız vatandaş nefes alır" dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Akşener, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında, "Milyonlarca Suriyeli göçmenin 33 milyar dolar diye bilinen yükü milletimize yüklemeye hakkınız var mıydı? Millete harcamaya gelince 'Sırtımıza yük' öyle mi?

'KAZANILMIŞ HAKLARIN GASP EDİLMESİNDEN RAHATSIZ'

Emeklilikte yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız. 25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor.

İLK 5 YIL ÖNERİSİ

İlk 5 yılında maaşının yarısı ödenebilir. Yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenebilir" dedi.

Kaynak : Habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum