Son Dakika Eyt Meclis Gündemine Geldi

Son Dakika Eyt Meclis Gündemine Geldi

Son Dakika Eyt Meclis Gündemine Geldi

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, "Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimize 'türedi' diyenler kaynak üretmek zorundadır" dedi.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Meclis Genel Kurulu'nda emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumunu gündeme getirdi.

Gümrük Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında konuşan Şevkin, kamu kaynaklarının yanlış kullanıldığını savundu.

"Çiftçiye para bulamıyoruz ama kamuda ne yazık ki 115 bin araç yer almakta, yani makam aracı sayısı 115 bin" diyen Şevkin, Fransa'da sadece 2 bin makam, İtalya'da ise 26 bin makam aracı olduğunu söyledi.

Şevkin, şöyle devam etti:

"Makam araçlarına para bulan bu Hükûmet ya da bu yönetim -yönetim diyelim, hükûmet yok çünkü artık- bu bakanlar çiftçiye, çiftçinin faizinin ertelenmesine de para bulabilir. (...) Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimize 'Çift dikiş maaş alıyorsunuz', 'türedi' diyenler, 'Üniversite mezunlarına iş bulmak zorunda değiliz' diyenler, iş arayan kadına 'Kocan çalışmıyor mu?' diyenler kaynak üretmek zorundadır.

Ben bütçe görüşmeleri çerçevesinde bu kaynakların doğru olarak değerlendirilmesini diliyorum. Emeklilikte yaşa takılanlara, atanamayan öğretmenlere ve çiftçiye bu kaynakların yaratılmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.