SON DAKİKA  İşçiye İşverenlerin Asgari Ücret Teklifi Belli Oldu

SON DAKİKA İşçiye İşverenlerin Asgari Ücret Teklifi Belli Oldu

SON DAKİKA İşçiye İşverenlerin Asgari Ücret Teklifi Belli Oldu

7 milyon çalışanın merakla beklediği 2019 yılı asgari ücret tutarının belirlenmesi için komisyon, ikinci toplantısını yaptı. Milyonların beklediği asgari ücret zammı işveren teklifi rakamı 1857 TL olarak belirlendi.. İkinci toplantıda da bir sonuç çıkmadı. Ancak işverenin 2019 yılı için önerdiği asgari ücret tutarı belli oldu. Buna göre işveren, asgari ücretin gelecek yıl için 1.857 TL olmasını istiyor.


2019 yılı asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı bugün yapıldı. Bugün yapılan ve 2 saat süren toplantının ev sahibi işveren oldu. İkinci toplantıda da asgari ücret tutarı belli olmadı.

Ancak bu toplantıda işverinin gelecek yıl için önerdiği rakam belli oldu. Sosyal medyada paylaşılan mesajlara göre, işveren gelecek yıl asgari ücretin net olarak 1.857 TL olmasını önerdi.

İşveren 2019 enflasyon hedefi olan yüzde 15.9'un dikkate alınmasını istiyor. 2019 için net asgari ücretin 1.857,88 TL, brüt ise 2.352,20 TL olmasını öneriyor.İşverenin önerdiği rakam çalışan kesimin beklentisinin çok altında kaldı. 7 milyon işçi 2019 yılı asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını bekliyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2.200 TL olarak uygulanacağını duyurmuştu. Bu açıklama, asgari ücret ile ilgili beklentileri de arttırdı

.Öte yandan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere üçüncü toplantısını, 20 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile TÜİK uzmanlarının da katıldığı toplantıda işverenin önerdiği rakam sosyal medyaya yansıdı.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.