Son Dakika! Meteoroloji tarih verdi: Kar geliyor

Son Dakika! Meteoroloji tarih verdi: Kar geliyor

Son Dakika! Meteoroloji tarih verdi: Kar geliyor

Geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde etkili olan kar yağışları İstanbul ve Ankara’da da etkili olmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından tarih verildi. Bugün yurt genelinde yağışlar görülmezken büyük kesimde güneşli hava yaşanacak. Ancak gelecek hafta ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Gelecek hafta aşırı soğuklar ve kar yurdu esir alacak. Salı gününden itibaren düşmeye başlayacak hava sıcaklıklarına kar da eklenecek. Küresel tahmin sistemlerinin kar uyarısı verdiği tarihler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri de destekçi oldu. Meteoroloji salı ve çarşamba için yurdun önemli kısmında kar yağışı olacağını duyurdu.

İSTANBUL’DA KAR VE SOĞUKLAR GÜNLERCE SÜRECEK
25 Aralık’tan itibaren yurdu etkisi altına alacak soğuk hava dalgasından İstanbul 26 Aralık’ta etkilenmeye başlayacak. Çarşamba günü İstanbul’da beklenen kar yağışının ardından soğuk ve karlı hafta bir süre daha devam edecek. Kar Ankara’yı da etkileyecek, İzmir’de ise ciddi soğuma meydana gelecek.

BU HAFTA SONU NASIL GEÇECEK?
Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmeden önce Türkiye bugün ve yarın mevsime göre yumuşak sayılabilecek bir havanın etkisi altında olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun çevrelerinin hafif yağmurlu, Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte Doğu Anadolu’da buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bugün ve yarın hava sıcaklıklarının ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ 22 ARALIK CUMARTESİ HAVA DURUMU RAPORU
Yapılan son değerlendirmelere göre, Samsun çevrelerinin hafif yağmurlu, Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

KAPAT [X]
REKLAM

ads by AdMatic
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 8

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 12

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14

Adana: Parçalı bulutlu 17

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19

Samsun: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmurlu 12

Trabzon: Çok bulutlu 12

Erzurum: Çok bulutlu 1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 12

türkiye

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.