SON DAKİKA ! METEROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

SON DAKİKA ! METEROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

SON DAKİKA ! METEROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Burdur ve Antalya'nın doğu, Isparta'nın güney ilçeleri için sağanak uyarısında bulunuldu ayrıca Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimleri için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunmuştu. İstanbul'da sağanak yağışın şiddetin azaltacağı belirtiliyor. Ancak meteoroloji uzmanları özellikle yıldırım düşmesine karşı vatandaşları uyarıyor.

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan  yazılı açıklamaya göre, yarın akşam saatlerinde Burdur ve Antalya'nın doğu,  Isparta'nın güney ilçeleri sağanak yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı sahilde 1 ila 3 derece artacak, iç kesimlerde önemli  bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette  esecek.

Bugün akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtilerek, yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram), Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde ise kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) olmasının beklendiği bildirildi. Vatandaşlar, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.
 
YAĞIŞ ZAYIF ŞEKİLDE DEVAM EDECEK, YILDIRIM RİSKİ VAR
Öte yandan CNN Türk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, yağışın daha zayıf şekilde süreceğini ve yıldırım riskinin olduğunu belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sürmeli şöyle konuştu:

"Bundan sonrası tehlike yıldırım ve dolu. Yağışın büyük kısmı yere indi. Yağış yarın sabaha kadar yüksek ihtimalle var.

Miktarı kısmen azalıyor. Yıldırım yağış olsa da olmasa da devam edecektir. Teyakkuzda, dikkatli olunması gerekiyor. Riskin anlık olarak çok yüksek olduğunu bilmekte fayda var. Camdan çıkıp dışarıya seyretmek iyi değil. Dışarda olmamaya, bir an önce eve gitmekte fayda var. Evde de camdan dışarıya bakmayın.Dışarda olanlar etrafta metal olan yerlerde yıldırımın düşme ihtimali bilsinler. Metal olan yerlerden uzak durun, 2 karışı geçen suya girmeyin."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.