SON DAKİKA | Özel okullardan flaş sınav kararı

SON DAKİKA | Özel okullardan flaş sınav kararı

SON DAKİKA | Özel okullardan flaş sınav kararı

Özel okullar değişen liseye giriş sisteminde nasıl öğrenci alacağı belli oldu. Türkiye Özel Okullar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, aralarında yabancı okulların da bulunduğu sınavla öğrenci alan kolejlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak merkezi sınav sonuçlarını dikkate alacak.

İstanbul’da sınavla öğrenci alan ve aralarında yabancı özel liselerin de olduğu 50 okul Türkiye Özel Okullar Derneği bünyesinde bugün sabah toplantı yaptı. Toplantı sonrasında dernek tarafından yapılan açıklamaya göre, özel okullar tüm öğrencilerin girebileceği ve haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak sınavın sonuçlarına göre öğrenci kabul edecek.

Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal şunları söyledi:

“Bu sene bakanlığın yapacağı sınavı kullanacağız. Bakanlık ile önümüzdeki hafta başında görüşeceğiz. Onlardan onay alacağız. Kararımızı uygun gördükleri anda bunu okullara duyuracağız. Bu sene hiçbir okul ayrı sınav yapmayacak. Bizlerin toplu bir sınavı da olmayacak. Eğer Bakanlıkla teknik olarak büyük bir sorun çıkarsa bu durumda kendi sınavımızı yaparız.

ÖZELE 100 BİN ÖĞRENCİ GELİYOR


Yabancılar dahil 50 okul var. Özel liselere 100 bin dolayında öğrenci geliyor. Dernek olarak bir sınav veya organizasyon yapmıyoruz. Ancak sınavla öğrenci alan okulların taleplerini bu okullardan oluşturduğumuz 9 kişilik komisyonla yürütüyoruz. Bu sene için aldığımız karar bu yönde. Yerleştirmelerde eskiden olduğu gibi yapılacak. Okullar kayıt takvimini belirleyecek. Yine taban puan ilan edilecek. Asil ve yedek kayıtlar alınacak. Puanlama sistemi ise Bakanlıkla yapacağımız görüşmeler sonrası belirlenecek. Şu an öğrenciler aynı şekilde çalışmalara devam etsinler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.