Son dakika! Taşeron işçiler anlaştı

Son dakika! Taşeron işçiler anlaştı

Son dakika! Taşeron işçiler anlaştı

TÜPRAŞ İzmir Aliağa Rafinerisinde Petrol-İş Sendikasında örgütlü işçilerin uyarı eylemi sonuç verdi. Petrol-İş Sendikası Başkanı Ahmet Oktay’ın yaptığı açıklamada anlaşmanın büyük oranda sağlandığı vurgulandı.
TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi işçileri, işverenin vardiya sisteminde yaptığı değişikliği kabul etmeyeceklerini dile getirmek amacıyla 12 Eylül’de bir uyarı eylemi başlatmıştı. İlk iki gün iki saat sürdürülen eylem en son tam güne çıkarıldı. Üç gün süren eylemler sonuç verdi. İşverenle süren görüşmeler sonucunda anlaşmanın büyük oranda sağlandığı açıklandı.

Petrol-İş Sendikası Başkanı Ahmet Oktay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Anlaşma büyük oranda sağlandı. İşveren talebini geriye çekti. Bizim orada endişelerimiz vardı. Toplusözleşme öncesinde vardiya sisteminde değişiklik yapmayı düşünüyorlardı. Tam toplusözleşme öncesinde bu bir ‘Karşı hamle midir?’ diye düşünüyorduk. Böyle bir şey olmadı. Norm kadro sayısında da anlaşıldı. Zaten bizim talebimiz yedi kişi olmasıydı. Bu konuda da belli bir noktaya gelindi. Bu aşamada eylemlere devam etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İşçiler bu görüşmeyi onayladıktan sonra pazartesi günü tekrar bir görüşme olacağı belirtildi.

Dün tam gün boyunca Sendika genel merkez yöneticilerinin de katılımıyla süren iş bırakma eylemi esnasında TÜPRAŞ Aliağa Rafineri yönetimi ile sendika yöneticileri arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde işçilerin taleplerini, TÜPRAŞ Genel Merkezinden yerine getirileceğine dair taahhüt aldıkları ve eylemlerini sonlandırdıkları bilgisine ulaşıldı. Petrol-İş Aliağa Şubesinin önümüzdeki günlerde işçilerin kararını patrona iletmesi bekleniyor.

evrensel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.