Son Dakika Taşeron İşçiler Karoya Alındı

Son Dakika Taşeron İşçiler Karoya Alındı

Son Dakika Taşeron İşçiler Karoya Alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 13 Nisan 2016 Tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğünde çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamada AK Parti hükümetlerinin sadece yol ya da köprü yapmadığını, memleketin evlatlarına "Ben de yapabilirim" özgüveni kazandırdığını söyledi. Soylu, 14 yılda önemli işlerin yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, sosyal güvenlik reformu, genel sağlık sigortası gibi birçok konuda düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Soylu, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesiyle ilgili bir takım çalışmaların devam ettiğini belirterek "Hem asıl işçileri hem de yardımcı işçileri kamuda istihdam edeceğiz. Bundan sonra kamuda taşeron denilen bir meseleyi de hep birlikte bitirmiş oluyoruz. İstenilen, arzu edilen bu, Yeni bir sistem getiriyoruz. Bu yeni sistem içerinde göreceksiniz ki hem çalışanlarımızın rahat ettiği, hem insanlarımızın yarına umutla baktığı hem çalışma hayatının bir düzen içine girdiği hakkaniyetli bir Türkiye'ye doğru gideceğiz." Diyerek sözlerini tamamladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çanakkale'de kutlama kararı aldıklarını bildirdi. Genel Başkan Karayolları Genel Müdürlüğünde 3.500 işçinin kadroya alınmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ise Karayolları'nın ülkenin en önemli teşkilatlarından biri olduğunu, gücünü fedakarca görev yapan çalışanlarından aldığını belirtti. Bazı kimselerin "Taşeron işçiler kamuda kadroya alınırsa çalışmaz" şeklinde düşündüklerini belirten başkan, işçisini çalıştıramayan bürokratların görevini iyi yapmadığını vurguladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü özel şirketlerce istihdam edilen taşeron işçilerin 2011 yılından sonra başlayan süreçte 6 bin 917 işçi kadroya alınmıştı. Bu gün itibariyle 3 bin 500 kişinin kadroya alınmasıyla beraber toplam 9 bin 917 işçi kadroya alınmış oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile beraber 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alınması için protokol imzalandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum