SON DAKİKA! Ve EYT Erdoğan'ın Masasında

SON DAKİKA! Ve EYT Erdoğan'ın Masasında

SON DAKİKA! Ve EYT Erdoğan'ın Masasında

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların, seçim sürecinde verdiği mücadeleyi tüm Türkiye konuştu ancak EYT, hükümetin gündemine bir türlü giremedi.

Her siyasi görüşten insanın bir mağduriyet ekseninde birleştiği bu topluluk, toplantılar yaptı, imzalar topladı, 2 milyon katılımlı miting yaptı ama hükümet, EYT’yi gündeme almama konusunda geri adım atmadı.

Ve EYT, sandıkta kendilerini gündeme almayanları, EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın çağrısına uyarak gündemine almadı; İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Bolu ve benzeri pek çok il, Cumhur ittifakı tarafından kaybedildi.

FACEBOOK EYT SAYFAMIZI TIKLA TAKİP ET EYT GELİŞMELERİNİN HİÇBİRİNİ KAÇIRMA

HAZİRANDA REVİZYON VAR

Seçim bittikten sonra mücadeleyi sulandırmaya çabalayan kimi troller ya da EYT mensubu kimi isimler, EYT’nin siyasileştiğini, yerel seçimlerde AKP’nin kaybetmesinin kime yararı olduğunu sorgulamaya başladı. Bu şahıslar, sandıktaki bu hamlenin hükümetin gündemine girebilmek için olduğunu anlayamadı ya da anlamak istemedi ancak bu hamle, sonunda EYT’nin hükümetin gündemine girebilmesi noktasında sonuç verdi. 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan oy kayıplarını araştıran AKP, Kızılcahamam'da 3 gün süren kamp yaptı.

Kampın ardından kentine dönen AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Kızılcahamam'da konuşulanları anlattı. Kampta; yerel seçimlere ilişkin raporları sunduklarını belirten Aksu “Raporlarımızda oy düşüklüğünün nedenlerine değindik. Seçmeni en fazla etkileyen unsurlar olarak ekonomi ve EYT sorunlarını gördük” dedi. Aksu, haziran ayı içinde partide revizyona gidileceğini de belirtti.

EYT VE EKONOMİK KRİZ

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı Samsun’da yüzde 66.6 oy alırken, ittifakın 31 Mart seçimlerindeki ortak adayı AKP’li Mustafa Demir ise yüzde 47.37 oy alarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yani Cumhur İttifakı Samsun’da 9 ayda yaklaşık yüzde 20 oranında oy kaybetti. Cumhur İttifakı’nın Samsun’daki oy kayıplarına değinen Başkan Ersan Aksu,

“Belediye başkan adaylarımız ve belediye meclis üyesi adaylarımızı değerlendiriyoruz. Bazı ilçelerde yanlış adaylar olmuş olabilir. Biz kendimizi değerlendiriyoruz. Hatalar olmuş olabilir. Bunlar sosyolojik nedenlerden de kaynaklanıyor. Raporlarımızı kampta değerlendirdik. Samsun’daki oy kayıplarının nedenlerinin başında ise bizim gözlemlediğimiz ve rapor ettiğimiz kadarıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve ekonomik kriz sorunları başta geliyor. Tabi ki diğer unsurlar da var ama bizim gözlemlediğimiz bunlar.

Her ne olursa olsun sorunu içimizde arayacağız” ifadelerini kullandı. AKP İl Başkanı Aksu, haziran ayında parti içerisinde revizyonlar olacağını söyledi.

KOCAELİ’DE DE ETKİLİ OLDU

EYT, sadece Samsun’da değil; İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin gibi illerde seçimin AKP açısından kaybedilmesinde başrol oynadı.

EYT’nin gündeme alınmaması Kocaeli’de de etkili oldu. AKP’nin kalesi olan Kocaeli’de bu şehrin kalbi olan merkez ilçe İzmit, CHP tarafından kazanıldı. CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT konusunda en çok mücadele veren milletvekillerindendi. EYT, sadece İzmit’te değil, diğer ilçelerde de etkili oldu.

Mesela Derince gibi AKP’nin tulum çıkardığı bir ilçe başkan adayı Sertif Gökçe’nin isminin yanı sıra EYT’nin de etkisiyle seçimi 1200 civarında oy farkıyla anca kazanabildi. Darıca’da da keza oy farkı bir hayli azalmıştı. AKP, kampta EYT’yi gündemine alarak EYT’nin mücadelesinin sonuç verdiğini gösterdi ve EYT’nin mücadelesini daha da hareketlendirecek kıvılcımı yaktı.

ÖZÜPAK’TAN AÇIKLAMA EYT

SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, bu umutlandırıcı haberi paylaşarak, üzerine şu notu düştü:

“Her toplantımızda bizi gören, bizi anlayanlarla yol alacağız dedik. EYT, Ak Parti Kızılcahamam kampında SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEYEN olarak masada. Haklı davamızda, sonuç alana kadar mücadelemizden VAZGEÇMEYECEĞİZ.” Kocaeli barış gazetesi 

FACEBOOK EYT SAYFAMIZI TIKLA TAKİP ET EYT GELİŞMELERİNİN HİÇBİRİNİ KAÇIRMA

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum