SON DAKİKA!  Yasak kalktı! İşte ilk sonuçlar

SON DAKİKA! Yasak kalktı! İşte ilk sonuçlar

SON DAKİKA! Yasak kalktı! İşte ilk sonuçlar

 

Son dakika… Seçim sonuçları… AA ile CHP’nin ve YSK’nın verileri birbirini tutmuyor
AA'nın verilerinde Erdoğan yüzde 52,73, Muharrem İnce yüzde 26 gözüküyor.Ancak CHP'nin verilerinde ise Erdoğan yüzde 45, Muharrem İnce yüzde 41 civarında.

Tarihi 24 Haziran seçimlerinde sandıklar açıldı. Oy sayım işlemi sürüyor. Sandıkların yüzde 18’i açıldı. Ancak Anadolu Ajansı’ndan gelen verilerle CHP’nin YSK’ya dayandırdığı veriler birbirini tutmuyor.

AA’nın verilerinde AKP lideri Erdoğan yüzde 52,73’ten açıldı.
Muharrem İnce ise yüzde 26 oy aldı.

CHP’nin verilerinde ise Erdoğan yüzde 45 civarında Muharrem İnce ise yüzde 41 civarında oy aldı.

YSK’nın verilerine göre ise Erdoğan’ın oy oranı yüzde 48, Muharrem İnce’ninki ise 39.

(Sandık açılma oranına göre güncellenecek)

18:10- İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SON 4 SEÇİMİN EN SAKİNİ

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün vatandaşların oylarını kullandığı 08.00-17.00 saatleri arasında, ülke genelinde, 100'ü oy pusulasının fotoğrafının çekilmesinden kaynaklanan toplam 362 olay gerçekleşti.

7 Haziran 2015 seçimlerinde 581, 1 Kasım 2015 seçimlerinde 542, 16 Nisan 2017 halk oylamasında ise 519 olay yaşanmıştı. Seçim günü meydana gelen olaylar açısından bugünkü, son 4 seçime göre, en az olayın yaşandığı seçim oldu. Bugünkü seçimlerde 12'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 29 kişi hakkında seçime yönelik olaylar nedeniyle yasal işlem yapıldı. Olaylarda 8 kişinin, hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralandığı öğrenildi.  Öte yandan, Erzurum'da 2 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın seçimle herhangi bir ilgisi olmadığı, kişiler arasındaki husumetten kaynaklandığı ifade edildi.

 

17:45- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı'daki evinden ayrıldı. Seçim sonuçlarını takip etmek için Huber Köşkü'ne giden Erdoğan aracına binmeden evinin önüne gelen seçmenleriyle tokalaştı. Erdoğan aracına binmeden uzatılan mikrofonlara "Bir şey söylemek için çok erken, iyiyiz" yorumunu yaptı.

 

17:39- BİNALİ YILDIRIM'DAN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım seçim sonra şu açıklamayı yaptı: “YSK’nın aylardan beri yaptığı hazırlıklar da bu seçimin bu kadar sükunetle ve başarıyla geçmesinin önemli sebeplerinden biridir. Ben de YSK Başkanına, üyelerine, sandıklarda görevli arkadaşlarıma, partilerin görevlilerine teşekkür ediyorum. Milletimize hayırlı olsun.”

 

17:23- KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Sandıkların kapanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kenmal Kılıçdaroğlu, şu açıklamayı yapıtı: "Sandıklarda görevli olan bütün arkadaşlarıma hitap ediyorum. Şunu açıkça ifade ediyorum. Oylar kullanılıncaya kadar orada durdunuz. Tutanaklar tutuluncaya ve ıslak imzalı bir örneği size verilinceye kadar sandıkları terk etmeyiniz. Devlet memurlarına da şunu söylüyorum. Siz devletin memurusunuz. Bütün yurttaşlarıma şunu söyleyebilirim. Bu süreci büyük bir sabırla sonlandırabilirsek güzel şeyler olacak Türkiye’de ve biz yarın güzel bir Türkiye’ye uyanmış olacağız. Hepinize teşekkür ederim."

17:15- YURT DIŞINDA KULLANILAN OYLARIN SAYIMINA BAŞLANDI

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yurt dışında kullanılan oyların sayımına ATO Kongre Merkezi'nde başlandı. Görevliler kongre merkezine güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan oyların içinde bulunduğu sandıklar 9 gruba ayrıldı. Oy sayımından önce görevliler yemin ederken, sandıklar, saat 17.00'de oy verme işleminin sona ermesinin ardından açılmaya başlandı. Kongre merkezinde, yaklaşık 8 bine yakın görevli bulunuyor.

 

17:02- MUHARREM İNCE'DEN YSK ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Muharrem İnce, oy verme işleminin bitmesinin ardından YSK önünde açıklamalarda bulundu:  "Şu anda sandıklar açıldı. Bütün sandık görevlilerimizden şunu rica ediyorum. Anadolu Ajansı bu seçimi belirlemeyecek. Bu seçimi millet belirleyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanacağız bundan bir kuşkum yok. Sandıkları asla terk etmemelerini, Anadolu Ajansı’nın gidip Erdoğan’ın en yüksek oy aldığı yerlerden başlayıp numara çekeceğini, toplumu yanıltacağını, referandumda nasıl yüzde 68’lerde başlayıp yüzde 50’lere düştüğünü biliyoruz. Aynı numarayı yeniden yapacaklar. Buna inanmamalarını, sonucun iyi olacağından hiçbir kuşku duymuyorum. Islak imzalı tutanakları almadan sandık başlarından ayrılmayınız."

 

17:00- SANDIKLAR KAPANDI, OYLARIN SAYIMINA BAŞLANDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Türkiye'de saat 08.00'de  başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oylarını  kullandı. Yurt dışındaki seçmenler için 7 Haziran'da başlayan gümrük  kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı. Yurtdışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayılacak. ATO Congresium'da oluşturulan güvenlikli ortamda saklanan bu oyların sayımına aynı anda başlanacak.

 

16:59- GÖZLER YSK'DA

18.00-21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanacak. 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını yarın saat 21.00'den önce de kaldırabilir.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE 6 ADAY YARIŞTI

Cumhurbaşkanı seçiminde 6 aday yarıştı. AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, CHP Muharrem İnce'yi, HDP ise Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olmak üzere başvuran ve gerekli 100 bin imzayı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cumhurbaşkanı olabilmek için yarıştı.

VATANDAŞLAR 600 MİLLETVEKİLİ İÇİN OY KULLANDI

Vatandaşlar, bu seçimde 550 yerine 600 milletvekili için oy kullandı. Seçime AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. . BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi. Siyasi partilerin ittifak yaparak, seçime katılmasına olanak tanıyan yeni yasa değişikliği sayesinde ittifaklar da kuruldu. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise Millet İttifakı adı altına oy pusulasında yer aldı. HDP ise herhangi bir ittifaka dahil olmadı.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.