SON HABER Astsubaylığa Geçiş Yaş Şartı 35'e Çıkarıldı

SON HABER Astsubaylığa Geçiş Yaş Şartı 35'e Çıkarıldı

Astsubaylığa Geçiş Yaş Şartı 35'e Çıkarıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBB) Genel Kurulu, polis, jandarma ve sahil güvenlik personelini yakından ilgilendiren kanunları da içeren bir dizi kanun teklifi kabul etti. Buna göre, Uzman jandarmaların astsubaylığa geçiş yaş sınırı 31'den 35'e çıkarılacak.

Jandarma olarak görev yapmakta olan uzman çavuşların beklediği haber geldi. Astsubaylığa geçiş yaş sınırı 31'den 35'e çıkarılacak.

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.Kanuna göre, uzman jandarmaların astsubaylığa geçiş yaş sınırı 31'den 35'e çıkarılacak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevlendirilen birimler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamında bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının arşivlerinden ve elektronik bilgi işlem merkezlerinden bilgi ve belge almaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturma sonuçlarını, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar ile kesinleşmiş mahkeme kararlarını almaya yetkili olacak.Meralarla ilgili tasarruflarda asayiş yönünden daha etkin kararlar alınması amacıyla mera komisyonunda, genel kolluk biriminde görevli bir temsilci de bulunacak 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.