Son Seçim Anketinde Şok Sonuçlar!

Son Seçim Anketinde Şok Sonuçlar!

Son Seçim Anketinde Şok Sonuçlar!

CHP Genel Merkezi’nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine dağıtılan Kasım ayına ait seçim anketi sürpriz sonuçlar ortaya koydu. 

Kararsızlar dağıtılmadan “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, AK Parti diyenlerin oranı yüzde 41,4; CHP’yi tercih edenlerin sayısı yüzde 19 ; MHP yüzde 8,7; HDP yüzde 8,4; İyi Parti yüzde 7,2 çıkıyor.

Ankete göre kararsız ve sandığa gitmeyen seçmenlerin oranı yüzde 15 seviyesinde olduğu tespit edildi. Bu seçmen kitlesi oransal olarak dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 48,4; CHP yüzde 22,2; MHP yüzde 10,2; HDP 9,8; yeni kurulan İYİ Parti ise 8,4 civarında oy alıyor.

CHP Genel Merkezi’de MYK üyelerinin masasında duran kasım ayı anket sonuçları, 2015 Kasım ayı milletvekili seçim sonuçlarıyla karşılaştırıldığınd CHP'de düşüş gözlemleniyor. Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 25,3 oy alan CHP, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yeni ankete göre oyları yüzde 22,2’ye geriliyor. Bu oran yüzde 3,1’. 

Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 49,5 oy alan AK Parti ise, kararsızlar dağıtıldıktan sonra bugün seçim olsa ankete göre yüzde 48,4 oy alıyor. AK Parti'nin Kasım seçimleri ile kıyaslandığında yüzde 1,1 civarında oy kaybı yaşıyor.

İyi Parti’nin en çok zarar vereceği parti olarak görülen MHP’nin ise yeniden toparlanma sürecine girdiği görüldü. Kasım seçimlerinde yüzde 11,9 oy alan MHP, son ankette yüzde 10,2 çıktı. 2015 Kasım seçimlerine göre MHP’de 1,2 oranında oy kayıbı yaşanıyor.

Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 10,8 ile barajı aşan HDP, son yapılan ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 9,8 ile yüzde 10’luk seçim barajının 2 puan altında bulunması dikkat çekti.

Ankete göre yeni kurulan İYİ parti kararsızlar dağıtılmadan yüzde 7,2, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise yüzde 8,4’lük oy oranı bulunuyor. İYİ Parti’nin yüzde 10’luk seçim barajını aşması için iki puanlık bir çıkış daha yapması gerekiyor.  (Düzgün Haber) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.