SONDAKİKA TSK, vurmaya başladı!

SONDAKİKA TSK, vurmaya başladı!

SONDAKİKA TSK, vurmaya başladı!

Terör örgütü PYD/YPG kontrolünde olan Afrin'de, TSK'nın olası harekât bölgesinde bulunan Rus askerlerinin bölgeden ayrılmaya başladığı ve şehrin güneyine çekildiği bildirildi. Öte yandan TSK güçlerinin, Afrindeki terörist hedeflerine saldırı düzenlediği bildirildi. Yer yer top atışları sürüyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Azez ve sınır hattındaki terör yapılanmalarına yönelik olası harekât için son hazırlıklarını gerçekleştiriyor. Bölgede yer yer PYD/YPG'ye yönelik top atışları yapıldığı bildiriliyor. Sınır hattındaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, bölgede bulunan Rus askerlerinin Afrin'in güneyine çekilmeye başladığı bildirildi.

TSK'nın olası harekât bölgesinde bulunan yaklaşık 170 Rus askeri bölgeyi terk ederken, Afrin'de bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) unsurlarının ne tutum sergileyeceği bilinmiyor. 

ABD makamları geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin başı çektiği paravan oluşum Suriye Demokratik Güçleri (SDG) merkezli bir "sınır güvenlik gücü" kurulacağını ilan etmişti. Ankara'dan gelen sert tepkiler doğrultusunda ABD makamları söylemlerini değiştirerek, "sınır gücü" değil, "iç güvenlik" birimi kurulacağını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.